29 september

Idag så har vi enbart varit ute i skogen en lugn tur. Gick bra, red på tredelat bett med droppe i mitten och remont på det så klart. Gick bra. Var sjukt mörkt ute, så då man inte ser något alls så går man bara och väntar på att snubbla över nått. Eller i alla fall jag, ett halvblod som jag hade för några år sedan var nämligen expert på att gå omkull bara hipsvips. Men det tänket försvinner väl med tiden hoppas jag. Imorgon så ska jag förhoppningsvis anmäla till Umeå den 17-18 oktober. Två dagars tävling, men startar bara 0.95 och två 1m. Vi har tänkt spara 1.10 till nästa år. Nu ska jag nog krypa i säng då jag ska upp 4.30 och jobba före skolan. Godnatt!

Filmen

Lovade att lägga ut 130(på: 1.53 och 2.00min) hoppet. Men det blev mer än så.

28 september

Idag har jag och Flisan hoppat lite hemma. Började med att ställa upp en kombination, ett galoppsprång i mellan. Till en början låg hindrena på 50 kanske sen efter ett tag låg de på 110. Men då började hon sura lite, hon är ju trots allt ett sto. Nej men jag tror att det beror på att underlaget inte var speciellt poppis för höjden så hon började tjura ihop och stanna lite. Då bad jag min bror flytta ut hindret på en väg som har samma underlag som en grusridbana(fint små grus) Hon stoppade igen.. Så då vart det ajja bajja på mig. Klart som fan att hon stoppar om jag inte rider. Så en gång till, red som attan och klart att hon hoppade. Höjde till 120 hoppade skitfint. Höjde till 130, (som hon aldrig hoppat tidigare med ryttare), gick hur bra som helst vi bara gled över hindret. Hon är så duktig mitt lilla hjärta! Lägger upp en film sen=]


Det bara lyser stjärna om henne!

Jag tror: Istället för att höja och maxa ur direkt så ska man gå eftersom och slå rekord på rekord. Det vill säga man hoppar inte upp en häst till 150 direkt om den bara är hoppad 110 tidigare utan man tar det eftersom. Så jag kommer att träna, träna och träna nu för att senare då 'tiden är kommen' prova 140. Jag tror inte alls det kommer vara några problem då hon har ett sådant hopphjärta. Men som jag ser det så lär sig hästen att det går bra och den bygger självförtroende eftersom på det sättet. Vad tror ni?

27 september


Idag har jag provat rida på ett Pelham(se bild ovan till vänster) hade även delta tyglar(se bild ovan till höger). Vi for ut i skogen och jobbade på med lite galopp med tanken: samlasamlasamla. Gick väl helt okej, men jag tycker minsann hon funkar bättre på tredelat bett och remontgrimma. Vi avslutade med att klättra lite backe sen skritt hem. Anledningen till att jag hellre rider på remont än vanlig engelsk nosgrimma är att den faktiskt ligger precis utanpå tänderna.  Så hästtandläkare avråder från att rida på engelska nosgrimman om man har en känslig häst, då passar det sig alltså bättre med Remont eller Pullar.

Detta är en bana jag faktiskt är sugen att träna just nu. Ritade den i paint^^. I alla fall, att tänka på när man bygger den här banan är att man ska bygga så man kan hoppa alla hinder åt alla håll. Alltså inga tripplar och gör oxrarna pararella. Målet med övningen är att man ska hitta jämnhet, lydnad och balans. Alltså det ultimata samarbetet. Eftersom min häst är så fruktansvärt framåt så känns det här som om det vore en bra övning för oss. Så jag la in en linje. När man hoppar fram på linjer över huvudtaget så brukar jag bryta av till trav i mellan sedan ta ny fattning eller enbart lägga en volt för att få henne mer uppmärksam på mig. Riktigt bra framridnings knep som jag rekommenderar varmt. Sedan la jag in kombinationen för att vi helt enkelt behöver träna på det. Jag la in studsen för att det är stärkande och man måste ha ett jämnt tempo för att det ska stämma. Sedan valde jag att lägga vinkelsvängar och båge för att jag anser att det är nyttigt. Då måste jag vara fokuserad och hitta vägen som stämmer.  Sen viktigt att tänka på under transportsträckorna är att ha ett jämnt tempo och om man måste öka eller samla galoppen så är det enbart här man gör det. Nu så, anledningen till att jag började med att skriva att man ska kunna hoppa alla hinder åt alla håll är att då kan man faktiskt hoppa banan åt andra hållet också. Så för att vara lite övertydlig så lägger jag ut en skiss på det också:<(klicka där för at se.) Själv brukar jag rida fram, sedan hoppa fram, rida bana två 'varv' hoppa ner på ett lägre hinder sedan avrunda.

Måste skriva upp mina mål snart känner jag. Men nu ska jag läsa lite om hästens anatomi tror jag.

internet...

.. är inte så sammarbetsvilligt.

I alla fall igår blev det enbart en lull tur i mörkret. Idag tror jag att jag ska rida igenom henne ordentligt. Hon har så mycket motor att de är helt galet. Så idag blir det att nöta på lydnad och dressyr. Men just nu så ska jag trimmas, så nu bär det av och simma på Edda. Lägger ut övningen jag lovat lägga ut igår, ikväll istället med dagens utvärdering.

Tack för ännu mer kommentarer. riktigt kuul. Måste ju bara märka att knoppningen var den första jag gjorde på just den hästen, så det är inte så märkvärdigt.=]

24-25 september

Den 24 september stod konditionsträning på schemat. Gick hur bra som helst, hade ingen tyngd alls i handen. Hon skötte sig kanon bra! Jag blir så stolt över Flisan. Direkt efter så bar det av till Umeå för då skulle pappa starta Cittra. De gick riktigt bra för dem. Klockren trav hela vägen trots att många felade runt om kring. Dock inga pengar då de vart fast i innerspår i upploppet. Strong comeback, var ju trots allt 1½ år sedan hon startade sist.

Den 25, dvs idag, har vi enbart varit ute och lallat lite i skogen skritt och trav. De känns så bra att hon börjat bära upp sig så bra. Man kan ju inte annat än älska känslan då man rider ihop en häst utan att känna någon tyngd alls i handen utan den bär upp sig alldeles själv. Hjärtahjärta. Blir dock ingen hoppträning i morgon då jag måste få henne omskodd innan jag kan hoppa igen. Men jag hade ändå tänkt lägga ut en egen liten bana med syfte, imorgon eller ikväll.

Måste bara påpeka att det är kul då bloggen börjat få lite mer besökare. Tack för besöken! =)


Resultatet på min första knoppning av hennes man:] ^^

Badupdate.

I tisdags så skrittjobbade vi samt klättrade 6 vändor i backen, de gick hur bra som helst. Red i mina Treadstone för tredje gången. Borde kanske vara lite mer aktiv på att använda dom så dom blir inridna och klara för eventuella kurser och tävlingar.

Igår så for vi ut och lullade i skogen. Gick väl bra förutom att hon har hur mycket motor som helst, vill bara springa springa springa. Kul att hon bjuder framåt bra, men man bör ju kunna tat lugnt också.

Idag står konditionsträning på schemat, sen blir det att fara till Umeå och kolla på trav. Då ska nämligen Cittra starta för första gången på lääänge. Hoppas det går bra. På tal om Cittra så är hon smått skogstokig springer runt, bockar och stegrar i hagen, vilket Flisan inte verkar tycka om. Få se om jag kan få det på film^^.


Nu ska jag nog skissa på en övning vi ska hoppa i helgen, lägger upp den efter den är utförd på lördag! =)

21 september

Idag har intervallträning stått på schemat. Gick kanonbra med kusabiten min, hon lyssnade hur bra som helst. Sänker henne all kärlek i världen. Tror dock hon kommer att sova gott ikväll, precis som jag. Själv har jag nämligen spelat fotboll på liv och död, med klassen alltså. Sen så konditionstränade jag även Casper. Det måste vara den mäst tungridna hästen ever. Just därför sitter jag just nu med spagetti armar. Imorgon blir det skritttur i skogen.

20 september

Idag blev det en lull tur i skogen då vi ska köra hårt imorgon. Red för andra gången med mina Treadstone Fieldboots, så nu har dom fått uppleva trav, galopp och ett galoppombyte. Känns riktigt konstigt att rida i dem, men bättre än förra gången. Dom är så fina, sen kan jag ju inte mer än älska mitt snabbrengörings/helvårdsmedel. TRIPLEX, Equifix.

Update 19 september

Idag har vi tävlat klubbtävling. Det gick hur bra som helst. Gjorde en chansning och red på hackamore, så länge det inte visar några negativa effekter så är det vårat nya 'hoppbett'. I alla fall första klassen klarade vi oss runt grundomgång och omhoppning med snabbast tid med dock ett nedslag. Hade jag plockat ihop henne litelitelite så hade bommen legat kvar. Men man lär sig av sina misstag. Andra klassen hade jag verkligen inga muskler i funktion och hon var hur taggad som helst, vilket resulterade i 8 fel och ytterligare en röd rosett.

Kursen jag red i torsdag gick som sagt hur dåligt som helst. Hon var en riktig surmärr, jag åkte i backen då vi näst intill gick omkull. Sen nu börjar jag märka ett samband. När hon är 'lätt'lastad så går det hur mycket bättre som helst än de dagar då hon står på bakbenen och vägrar. (Y) Stämmer just nu i alla fall.

Nu ska vi hitta en färg, funderar på röd, marinblå, grön hmm vad mer.. kommer bli svårt att bestämma sig.^^

Hejsanhoppsan

Har haft dålig uppdatering nu, för att jag helt enkelt inte haft tid eller när jag haft tid så har internet svikit mig. Så en kort rad nu. Tränade för Annelie i Torsdags, det gick super dåligt. Mer om det sen. Imorgon/idag tävlar jag klubbtävling, byter bett hipsvips. Får se hur det går. Gonatt.

16 september

Idag har jag ridit på första gången på två dagar. Känns som en evighet. Det blev i alla fall en skogstur med lite nostalgi. Red nämligen och kollade om en gammal hoppstig var kvar och jo det var den. Hindrena som då kändes som 50-70 hinder. Visade sig vara 20-40 hinder, lite kul^^. Anledningen till att hon även fick stå igår var att jag låg i feber och nös. Har typ fortfarande feber men idag kan jag då andas!

Imorgon peppar vi Annelie Kurs, kommer bli kanoners. Sen kanske Klas ska fota så då lägger jag väl upp bilder där ifrån senare.

14 september

Idag har det inte hänt så mycket på träningsfronten, tösabiten fick rent av stå. Eftersom pappa ringde vid 8 och berättade att vi fått tid att vaccinera kl 15.15. Så när jag slutade så ringde jag pappa och han hämtade mig eftersom han slutade jobba ungefär samtidigt. Fullfart hem plocka in hästarna och borsta igenom dom. Sen på transporten och iväg. Själva vaccineringen gick bra! Så nu är det spikat att jag får rida kurs och tävla på lördag.

Vårt schema fram till på lördag ser ut så här:
Tisdag: Skritt i skogen
Onsdag: Kortare lugn tur i skogen
Torsdag: Annelie träning
Fredag: Lugn skogstur
Lördag: Klubbhoppning (0.90&1m)

13 september

Idag jobbade jag med Flisan i skogen. Där vi jobbade främst i trav och samla så mycket som möjligt. Självklart under nedsittning, kan ju meddela att de vart lite jobbigt att rida ett tag.

Igår anmälde vi oss till en hoppkurs för Annelie Burén. Så det är vad vi kommer att göra på torsdag. Sen blir det klubbtävling på lördag! Längtar!


Fick nöja mig med att
ladda upp en gammal
bild då inte uppladningen
funkar som den ska.

Ber om ursäkt för den extremt dåliga uppdateringen, men det är för att jag varit utan internet och nu ska jag ut i stallet. hejsvejs

Presentation

Jag heter alltså Caroline Berglund och är 17 år, snart 18. Jag läser mitt sista år på Thorén Business School i Skellefteå. En skola med otroliga möjligheter, du får i princip läsa vad du vill och får hög behörighet att läsa vidare. Jag tävlar för Kågedalens ryttarförening. Jag rider en häst som heter Miss Snowball och ägs av Jacqueline Pihl. Flisan som hon kallas är född -00 vilket innebär att hon är 9 år. Hon är efter ett varmblodssto som heter Oriola och troligtvis efter en ponnyhingst eftersom de smitit från ett bete och fann Oriola. Flisan hamnade hos mig 10 april i våras. Vi tävlar främst i hoppning men det kan även hända att det blir någon dressyr. Flisan är högsta hönset i hagen och trivs riktigt bra med det. Hon är positiv och glad, pigg ocu underbar.  Detta sto mäter 152 centimeter på manken och är brunskimmel. Så vi går inte omärkta på tävlingplatsen. Men storleken har ingen betydelse, och nej hon är inte efter Tappin, vilket folk har en tendens att tro då hon faktiskt ser ut som en så kallad "Tappinare".
Nu börjar säkert folk undra, varför kallas hon för Flisan? Jo det jag jag också frågat mig men det är så här: När Flisan var liten så tuggade hon de två översta plankorna i boxen till flisor och hoppade ut och gick nöjd och belåtet och ställde sig i en spilta. Därför kallas hon Flisan.

10 september

Idag har jag enbart varit ute i skogen och känt igenom kusen. Hon var fin som få idag, riktigt så man får känslan av att vara kär på nytt! Sen blev det massage och uppsmörjning av hovar som gällde.

Lite senare hade jag tänkt lägga ut fakta om mig, hästen och framtida mål.

<Se så fina dom blev, hehe lite mycke klet=)

Masage övning



Rödlinje:
Börjar med att enbart stryka medhårs och mothårs. Ökar trycket eftersom hästen börjar bli varm. Sen trycker jag personligen med tre fingrar och ritar ett sicksackmönster efter halsmuskeln och stryker sedan medhårs. UPPREPA. Avrundar med att stryka medhårs.

Blåcirkel: Stryker med hela handen, för att sen då hästen är varmare lägga trycket mot handflatan och enbart låta fingrarna följa med i rörelsen med handflatan. Rörelsen görs både medsols och motsols. Avsluta den sedan med att stryka medhårs.

Grönlinje: Börja med att stryka upp och ned efter bogbladet som man känner väldigt tydligt. Ta sedan och lägg höger eller vänster hand precis framför bogbladet med tummen pekandes utåt. Sedan placerar du din andra hand på tummen. Dra sedan upp och ned längst bogbladet med lagom tryck. Avsluta med att stryka medhårs.

Gullinje: Precis som på alla andra, börja med att enbart stryka, fram och tillbaka på muskeln som ligger på sidan av ryggraden. Sedan lägger man på mer tryck i strykningarna för att sedan övergå till att rita sicksack tryck mothårs precis som på första övningen. Sedan till sist avsluta med att stryka medhårs.

Detta är en massage jag fick lära mig när min förra häst helt plötsligt blivit 'trasig' i ryggen bara under en dag. Vi misstänker att han sprungit omkull i hagen och fått väldigt ont.. Veterinären hittade inget fel, förutom att han hade ont då. En kiropraktor stökade till ryggen men han vart lika fort dålig igen. Sedan kom en tjej från Kalix om jag inte miss fel och visade mig denna massage. Man kan verkligen inte tro att de kan göra så mycket att massera lite grann varje dag. Men tro det eller ej ju bättre jag blev på att följa denna ändå lilla massage dagligen så kom hästen att bli fräschare än han någonsin varit. Därför är detta en massage jag gärna sprider vidare för att det verkligen funkar och är förebyggande för en fräsch häst.

8 september

Idag har jag jobbat pållen i backen, gick faktiskt bra. Hon är dock brunstig som ett annat as.. Har inte så mycket mer att skriva om idag. Imorgon kommer jag lägga ut en grund i massage som jag fått lära mig tidigare. Så övningen och historian bakom kommer imorgon!

7 september

Dagens träning blev konditions-/intervallträning den sträckan är ungefär 2 mil och då har vi 6 intervaller, framridning och pustning på lång tygel. Hon var hur duktig som helst som höll sig lugn och ostressad hela vägen. Jag måste ju bara få påstå att jag tror fasen det inte finns många hästar som springer mycket snabbare än henne alltså. En av intervallerna så lättade jag helt och lät henne löpa på, hon tycker det är så kul att ojj. Men då sprutade det tårar ur ögonen då det går så fort, då man inte är van det. hihi. Fin häst I say.

I år har vi troligtvis kvar 5-6 tävlingstillfällen det kommer nog att gå kanonbra!=)

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

6 september

Idag blev det lite styrketräning med poan. Det vill säga jag red fram i alla gångarter, (i skogen så klart), sedan begav vi oss till sandbacken där vi skrittade upp och ner sex gånger. Sen efter passet la jag på lite hovbalsam och stretchade henne.

Idag invigde jag också mina nya ridstövlar av märket Treadstone, fieldboot. Jag är typ jätte orolig över att dom ska vika sig fel, men det kommer nog bli bra ändå. Sen var det bara att smörja upp dem med Equifix TRIPLEX som har en snabbrengörande-, helvårdande- och impregnerandeeffekt på läder. Det är helt klart en produkt jag kommer fortsätta använda mig av på mina ridstövlar och allt jag har i läder, sadlar, träns u name it.  Den är helt perfekt då den inte innehåller varken olja eller fett.


Treadstone Fieldboot.
Bild från: google

Prolog

Jag öppnar denna blogg för att kunna gå tillbaka och se på saker som hänt men även dela med mig av träningen jag och min häst utför.

När tävlingssäsongen är över i vinter så drar vi igång ett projekt som innefattar att fokusera på gymnastikhoppning. Sedan se vart de leder, eftersom gymnastikhoppning är stärkande och ökar koordinationsförmågan.

På sidan av det så kommer jag även dokumentera all annan träning. Allt ifrån skritt barbacka i skogen till konditionsträning på hög nivå.

Till en början så har jag tänkt låta både mitt och hästens namn vara hemligstämplat.
Så kort: Jag är född -91(17atm), 173cm och läser tredje året på samhällsprogrammet.
Hästen är ett sto, född -00 och mäktig på sina 173-20cm.

.

RSS 2.0