SRK-tävlngen, film+bild


0,95: Red i ett litet undertempo från början, vilket gjorde att vi missade varandra på trean, hon hoppade ur ett konstigt läge och jag kan lova att de va jag inte med på och de var inte direkt skönt. Sen fick vi upp lite snurr och resten av banan felfri.


1,05: Gick betydligt mycket bättre, tempot var med. Dock så blev det et stopp på gröna oxern som vi kommit jätte fel på i tidigare klassen, tror de satte sig i mitt huvud. Resten av banan gick super.

Bilder tagna av: Camilla Robetsson


Söndags hoppning

Igår var det väl tänkt att vi skulle dra oss in mot KDRF och hoppa. Men så blev det icket när jag fick rycka ut och jobba 10-19. Istället valde jag att hoppa några språng hemma på gården. Först red vi fram ute i skogen mycke jobb med att vända på rumpan. Väl hemma hoppade vi fram på 70-80 räcke sen la vi upp en oxer på 1m hoppade några språng, höjde till 110, flöt på likadant, höjde till 120 och även de flöt på väldigt bra. Vart något sugen på att höjja till 130, men eftersom jag redan efter att ha höjt til 120 sagt att jag skulle ge mig efter två språng så vart det så. Hon var väldigt alert för skänkeln och för en gång skull så fick jag driva henne fram till hindret. Känns väldigt positivt inför fredag.

Igår+idag+bildbomb

Gårdagen blev det ett hårt konditionspass efter sommarvägen, vilket gick hur bra som helst. Flickan skötte sig råbra. I en dold kurva mötte vi en cross i fullsprätt på den 1,20 breda vägen nog gick de bra. Hon bromsade upp ett galoppsprång, jag bredda handen och sen fortsatte vi. Klappa-klappa. För övrigt var de lite svårt att känna igen sig eftersom dom tagit bort en massa skog^^

Idag har jag precis hunnit med lite longering och hovvård. Funkade bra även det, hon blir lite busig när man longerar men men, de var ganska kravlöst.


Foto: Amanda Enqvist

Filmerna 1 maj







Träningstävling 1 maj

Idag har vi varit iväg på tävling på Skellefteå RK. Kan ändå säga att jag typ är nöjd med dagen. :)

Flisan 90: Kändes framme å fin, lite i gasen men inte allt för mycket. Väl inne på banan rullade allt på super bra, hinder efter hinder. Hon lyssnade för minsta lilla vikthjälp, hoppade omhoppningen super bra tills jag slarvade på sista hindret så hon vart lite flack och rev, annars hade vi vunne.. sånnt som händer.

Flisan 100: Har en känsla av att hon stelnade ihop lite grann i kylan. För nu var hon riktigt överladdad och jag fick inte alls samma kontakt med henne. Trots de så kom vi runt grunden på fyra fel. Stoppade en gång på 2an vilket berodde på att ja tappade blicken och hon vart nog lite rädd om sig eftersom de va samma hinder som hon rev i förra klassen.

Note to self: Rid till sista hindret & se till så hästen håller sig riktigt varm om ändan.

Tävlade även Angelicas häst Casper hips-vips, då hon skulle iväg och jobba 13.00. Tänkte bara lägga till att jag aldrig har hoppat honom typ eller ah kanske någon gång för ungefär 2 år sedan?. 

Casper 90: Var riktigt fin på framhoppningen, backade av lite grann men de va bara att morra lite så sög han tag i hindret igen. Inne på banan vare som samma sak, han backa fick morra lite han gav sig. Dock så hade jag lite väl dåligt tempo så vi tog oss inte längre än till fyran men vi hoppade de hindret innan vi gick ut.

Casper 100: Samma sak även här på framhoppningen, rullade på fint. Sen inne på banan la jag upp ett bättre tempo och vi tog oss i alla fall till sista hindret, dock så märkte inte domaren(hö-hö) att vi hade stoppa 4 ggr innan dom uteslöt oss. Har var i alla fall brutalt mycket finare väl inte på banan, fick en jämn kontakt och vafan kom på hur jag ska rida fram honom, slarvade lite men de gick ju ändå bra. Hoppade alla hinder osv.

Note to self: Jag vågar driva Casper mer, måste komma ihåg att ha drivningen hela vägen.

Avslutar med två bilder från 90 klasserna som Amanda S-L fotat:

Är det någon som har lyckats knäppa några kort på mig å
dessa pållar släng gärna iväg en kommentar:D

.

RSS 2.0