Spenderarbyxorna..

Igår fick jag för mig att prova rida i gamla skrutt dressyrsadeln. Eftersom jag misstänkt att hoppsadeln inte ligger optimalt. Under ridturen så fick jag för mig att han svarade mycket bättre på sitsen än vad han brukar göra och jag fick så fruktansvärt mycket mer häst att rida. Så på tisdag ska vi åka in till KDRF och ha sadelinpassning med Andrea Waller! Känns hur roligt som helst. 

Annars har vi klaustrofobi/lasttränat lite grann. Ställde mina hemmabydga hinderstöd tätt intill varandra så han skulle få gå imellan dom. Det tyckte han va apläskigt frånbörjan, men sen gick det bättre. Ställde även upp en pall på högkant en kortkort bit från hagen, vilket oxå var läskigt frånbörjan men det släppte han fortare. Sen så hade vi ju så klart transporten. Gick faktiskt bra, när han vart gnällig bytte jag bara "övning" sen gick det bra igen. Så det får vi nog jobba vidare med.

Sen nu imorse fick jag för mig att jag är rik, så jag bestämde mig för att beställa hem ett nytt träns. Har letat efter ett nytt träns länge men inte hittat något som fallit mig i smaken. Har viljat ha ett med bra frihet för öronen, men tycker inte om Dyon-tränsen över huvudtaget, och sen verkar många vara missnöjda med dem? I alla fall så råkade jag klicka hem ett psofSweden träns, som jag tycker är sjukt snyggt och verkar ju hur bra som helst(ergonomiskt osv.). Tror Clapton kommer trivas bra i det.
Tidigare var jag för snål... men får väl se det som en tidig födelsedagspresent/julklapp till mig själv?... 
Beställde iaf Jump off, revolution och set ser ur såhär: 
Träns Jump Off Revolution

Tankar

Helgens tävling
0.95: Piggpiggpigg. Det var mycket ljud på läktaren och Clapton höll helt enkelt på att krypa ur skinnet. Han vart spänd och tittig. Vart två stopp. Men känner mig ändå typ nöjd.
1,00: Han lugnade ner sig en hel del, jobbade mycket trav och böjja. Gick in på banan med en bra känsla. Går hur jäkla bra som helst. Gör tamefan världens bästa omhoppning >TILLS jag tappar ytterskänkeln och stannar på SISTA hindret och eftersom min poa blir väldigt upprörd när det blir fel vart det även ett till stopp innan vi tog oss över. Är dock ganska övertygad om att hade jag inte tappat yttern hade vi vunnit... 
1,00: På framhoppningen kom vi fel på oxern första språnget, så han river framkanten. Det första jag gör är att släppa tyglarna och klappa om pållehästen som hoppade. Vilket ledde till en bockserie hela vägen ner i hörnet. Sen satt det där kvar inne på banan och vi stannade ut oss. 
1,10: Fick hjälp av bästa Sandra på framhoppningen och det gick verkligen hur bra som helst. Kom jätte bra på alla hinder och sprången kändes jätte fina. Sen inne på banan rev han första hindret. Som sagt så blir han jätte upprörd när det blir "fel". Så då var hinder nr2 med klossar under på tok för läskigt för att hoppa. =>Utesluten.

Så helgens höjdpunkter var första 1m klassen och framhoppniongen för Sandra. Nu blir det tränatränaträna och sedan kör vi hårt på nästa säsong. 
 
Vinterträning:(hopp)
1. Kommer att lägga mycket vikt i symetri(vilket jag alltid tyckt är viktigt)
2. Allt som går att hoppa över ska hoppas över, innan året är slut ska han vara lika cool som Flisan mot titthinder.
3. Kommer jobba med avstånd > få ett bätte flyt i galoppen, fortstätta jobba med att hitta en jämnstor galopp.
4. "Korta svängar" där yttern måste vara med bättre. (bommar, böjtspår osv.)
5. Långa anridningar(Bara för att jag som ryttare inte tycker om det).
6. Kombinationer  i alla dess former (allt från bommar på marken till tävlingskombinationer)
7. Kommer sänka hinderhöjden och ha fokus på gångarter, jämnhet, lydad och miljöträning
Så efter nyår kanske man har en häst med bättre psyke? Återstår att se. :)

Sedan har jag även bokat in mig på Lottakurs 23-24 november. 

Vart ett väldigt lång inlägg men det är väl lite av det som snurrar i mitt huvud just nu. Kommer även att miljöträna mer från marken.
 
 
 

Tävlingsprepp

Träns och sadel är skinande rena. Bettet är kokat, stigbyglarna diskade, manen ät toppad, benen tvättade, hovarna smorda och hästen är putsad med våtservetter.(Ja, våtservetter funkar superbra för att få en skinande häst) Mer än så har jag inte gjort, ska pusta stövlarna, packa och välja schabrak imogonbitti. Har ju en tendens att vakna 4 ev. tidigare när jag ska tävla. Så nått måste jag ju sysselsätta mig med, man gåt ju i taket av att vänta. 
 
Råkade dessutom köpa ett par nya transportskydd, får hoppas att dom sitter som ett smäck:)
 
 

MÖRKT

Igår red jag Clapton i skogen vid halv 6. Det var kolsvart så vi hade alla möjliga reflexer och pannlampa. Bestämde mig för att vi skulle galoppera triangeln tre varv i bådagalopperna. Gick välidigt bra, han var lite spänd till och från då vattenpölarna blev läskiga beroende på vars pannlampan lös upp. Men mot slutet var han väldans trevlig.
 
Sedan tänkte jag bara sicksacka lite på vägarna och trava honom lång och lång. Ångrade mig dock väldigt fort när två ögon dök upp i mörkret. Först tänkte jag att det skulle vara en räv och att den skulle bara sticka, sen dök ögonen upp igen, vilket jag tyckte va riktigt obehagligt. Såå jag vände Clapton fattade galopp och började röra oss hemåt i vanlig arbetsgalopp. Tittar sedan(i galoppen) bakåt och ser att ögonen fortfarande följer oss. Skrittade över vägen och travade ner honom, tänkte är det nått läskigt så slår väl Clapton i högre växel av sig själv. Fick helt enkelt lov att lita på hans "flyktdjursinstinkter". Såhär i efterhand så tycker jag fortfarande att det var apläskigt och har absolut ingen aning om vad det var för djur. Men, mesig som man är....
 
Ikväll blir det putsning av häst, utrustning, rengörning av ben, packning osv. allmänt stallmys! Sen laddar vi upp för tävling. Känner mig inte överdriket nervös heller. Faktum är att det känns ganska bra trots att vi bara hoppat en gång i oktober. Vi får ta det som det kommer. 
Jag vet att du kan! <3
 
 

16/10

Har jobbat en hel del den senaste tiden och därför inte hunnit hoppa på tre veckor och ska starta fyra klasser på srk nästa helg. Har varit ganska nervös inför detta eftersom han varit så himla tittig före sommaren och under i stort sett hela sommaren har vi hopptränat en gång i veckan för Erica Cox. Så jag hade ingen aning om en så här lång vila från bommarna skulle göra att vi började om på noll igen..
 
Men igår tog vi oss i alla fulla fall in på KDRF efter lektionerna(21.00). Byggde upp en linje på ena långsidan(Räcke-17m(4galoppspr.)-räcke, en oxer snett igenom och ett räcke snett igenom. Hoppade fram lite snabbt på 80, han var lite tittig på ena räcket som jag ställt klossar under, men lite skänkel så gick han fram ändå. Sedan tog vi hela linjen i båda varven, på 5 galoppsprång(vilket är normalt avstånd för honom). Sedan höjde vi allt till 1m hoppade en liten bana. Han skötte sig jätte fin hoppade alla hinder utan att ens antyda nått om att det skulle vara läskigt. Red linjen på 5 galoppsprång igen då han var så himla laddad. Sedan höjde vi oxern till 110 och hoppade igen, gick jätte bra, fick linjen att stämma perfekt på 4 galoppsprång, kom lite konstigt på hinder nr 2 men vi började om direkt efter och hoppade 1-2 så det blev bättre. För övrigt var han jätte stark mellan hindern, men de gör mig inte så mycket, han var ju som himla glad i att få hoppa.
 
 
 
Sen har jag köpt Clapton ett nytt vintertäcke som förhoppningsvis inte ska skava någonstans, eftersom han blir så känslig när han är rakad. Igår kväll så provade jag det på honom och SHIT vilket fint täcke jag har köpt, är fullkommligt förälskad i det. Det är ett Weatherbeeta i färgen röd, med marinblåa och vita detaljen och en del reflexer. Fleece i bogen och över kanten => inget skav, löstagbar hals med en "snug" polofleece krage som man drar upp under halstäcket mot huvudet, huur mysigt som helst. Skaver det här täcket någonstans heter jag Arne..
Såhär ser det ut, fast i en annan färg:

.

RSS 2.0