Jag är ingen bloggare meeeen...

Nu snart är det dags att knoppa. Idag så var tanken att Flisan skulle få springa av sig lite överskottsenergi, vilket gick bra. Vart två längre intervaller i varje galopp, där vi jobbade på att plocka upp näsan på damen lite grann. Vilket är nyttigt för hoppningen och en sak Åsa tipsade att jag skulle jobba på ibland. Gick rätt bra trots att hon var mer intresserad av att springa fort.. Mellan våra intervaller jobbade vi med en lång låg form för att hon skulle hitta lugnet igen och inte bara skotta på framåt.
Nu taggar vi meeting tävling till helgen! ;D

SRK 1 & 1.10m

Finaste Flisan hoppade med hjärtat först idag!<3

1 m(A:0/A:0 30 sek)
Resulterade i 10 fel(två stopp och två tidsfel)
Hoppade banan bra fram till 3an som var en bredare oxer. Stannar en gång, rider an igen, stannar en till gång. Till tredje försöket så ökade jag tempot riktigt ordentligt, hon hoppar och rör inte en bom. Resten av banan flöt på riktigt bra i det nya tempot, klappaklappa.

1.10 (A:0/A:0)
Resulterade i 13 fel(två rivningar, ett stopp, tidsfel och jag red som en kratta)
Hoppade ettan bra, lika så tvåan. Mot trean glömmer jag bort vars jag ska(vinkelsväng från 2an) hinner ut till spåret kommer på justfan, vänder upp på hinder, kommer lite nära men hoppar. Jag tappar stigbygeln och börjar tjollra för mycket om att få tillbaka den istället för att fortsätta rida, kommer jättejätte fel på 4 A(oxer) river halva hindret, tar ett galoppsprång, hoppar 4B klockrent. Stopp på femman(samma oxer som i 1m) Får ett wakeupcall, hoppar femman, petade ner bakkanten och resten av banan flöt på jätte bra. Klappaklappa!

Hoppträning för Åsa Netterbrant



Igår var det träning för Åsa Netterbrant(f.d. Roslin). Hon har varit intruktör på KDRF för flera år sedan och är den som kastat ut mig på tävlingsbanan till att börja med. Hon är fruktansvärt duktig och ja vad ska man säga, helt fantastisk instruktör. Ovan har jag ritat lite fint i paint vad vi gjorde. Först började vi med att rida lite bågar i galopp, lite byten och så vidare. För mig och Flisan blev det inga byten dock eftersom hon inte kan det, så Galopp(röd) ner till skritt(gröna) ny fattning, ner till skritt och sedan lite tempo växlingar på öppna delen av ridhuset. Den övningen gjordesi båda varven med lite skrittpaus i mellan. Gick helt okej, Flisan blir lite för stressad men lugnade ner sig efter ett tag. Efter den övningen var avklarad var det dags att hoppa fram lite på studsen, vilket gick fruktansvärt bra, hon petade inte i en bom eller fuskade med bakbenen som hon brukar kunna göra, riktigt impad faktiskt. Klappa-klappa. Studsen hoppades självfallet också i båda varven. Sedan till själva "huvud övningen" Hoppade studs in, ett galoppsprång på fortsatt böjt spår ett galoppsprång, fortfarande böjt spår, räcke, ett galoppsprång oxer. Även detta gjordes i båda varven och mot slutet höjde vi upp en oxer till ca 110. Flisan skötte sig jätte bra, vart aldrig lojj eller tjurig trots att det faktiskt är en riktigt krävande övning för bakkärran. Är riktigt impad av mitt lilla sto. Får se vad vi riktigt hittar på idag, hon är garanterat lite slut i rumpan, stumpan.

.

RSS 2.0