Idag så

Idag så går jag på påsklov och då kommer jag få gott om tid för allt känns det som. Har ju som sagt inte bloggat så mycket på ett bra tag med det beror frånbörjan på att Flisan faktiskt lyckades på ett sår på knäet i hagen och vart därmed halt i trav, men alla vet ju smärtan av att ha ett skavsår eller annat som sträcks ut i rörelser. Inte kul! Sen så har jag varit sjuk ett tag men nu har jag ridigt henne ett tag och det går bra. Kommer dock lägga ner att rida på hackamore nu ett tag eftersom jag knappt har någon chans att hålla henne, i alla fall inte igår. Så planen för idag är tredelatbett och remontnosgrimma sedan trimmas dressyr med mycket ställ och böj!

<3 ;*

Bloggtorka

14 mars

Var nyss ute och borstade igenom pållehästen ordentligt, så det blev alltså inget träningspass idag. Det beror på att hon har en sko som sitter för taskigt på vänster bak. Har jag tur så får jag det fixxat ikväll, men vem vet.

Sitter just nu och funderar över vilken licens jag ska lösa. Lokal eller senior, hästlicens eller inte?.. Sen nu när jag loggade in på tdb så kan jag inte släppa tanken att stora ridklubben Hippologum är så, förlåt, oproffsiga.. Noll-koll och kaos på framridningen och framhoppningen samt att efter man tagit en placering så ska man få premie.. inte har jag fått den heller... Men snygga anläggningar har dom i alla fall.

12-13 mars

Igår så gav jag och Flisan oss ut på en intervallträning som slutade i promenad. Gick riktigt bra, hon var sjukt taggad. Men på den långa vägen hem så lyckades Flisan trixa av sig en sko och eftersom det var isunderlag så gick det inte annat än att skritta. Eftersom hon är mindre taggad när jag inte sitter på och jag är något otränad så bestämde jag mig för att leda henne hem. Så det vart en lång och tung promenad för mig i täckbyxor och powerskor..

Idag så blev det ett dressyrpass mycket lösgörande och jobb på böjt spår. Gick väll helt okej, hade gärna haft lite bättre väder och underlag så att de gått arbeta lite mer. Snacka om att jag saknar sommaren.

11 mars


Clydesdale hingsten från hästensdag förra året.


Idag har det varit stallet för fulla muggar. Storstädning och är fortfarande inte riktigt nöjd, får helt enkelt fortsätta på lördag då jag bör ha gott om tid. Blev i alla fall drygt tre timmars städande idag, imorgon får jag veta om mamma kommer bli tokig och inte hittar saker, men borde inte bli så.. Ridturen vart senare en kort sväng i alla gångarter. Hon var pigg som vanligt, så imorgon blir det nog lite intervallträning. Men vi får se!

10 mars


Jag vill ha sommar!!
(På bilden: Flisan och Cittra)



Idag(igår) så åkte vi in och hoppade på ridhuset. Gic helt okej, bättre än vad det gjort dom senaste gångerna. Hon bjöd bra på det mesta och vi tog oss över hinder utan rivningar. Nu gäller det bara att ta sig ur denna hoppsvacka som jag just nu tror beror på den opassande hoppsadeln. Så nu ska jag söka mig en ny, sen får vi se vad som händer. Förhoppningsvis kommer det  börja gå bättre då igen, annars får vi bara söka vidare efter lösningen.
Duschade pållehästen igår då vi var in i stallet, kunde inte kännas bättre! Hon var jätte glad att få duscha, riktigt njöt! Lagom kul när hon i vanliga fall är rädd för vatten, eller vill helst undvika det. Hon tuggade till och med på slangänden.

Tillbaka från London



Nu har jag varit hemma i tre dagar utan att orka uppdatera. Har lagt alla krafter på att orka med allt annat i första hand nu då jag kom hem och var sjuk med feber. Första ridturen dvs den 7de så sadlade vi för en kort sväng bara för att lalla lite grann. Funkade bra och de kunde inte kännas bättre att vara tillbaka i sadeln efter en veckas uppehåll från pållen. Sen igår så åkte sadeln på igen och vi for ut till tällåsen och tillbaka och jobbade lite kondition, så vi kan anmäla till tävling snart. Kändes bra det med, hon vart väldigt fålsig. Men där får hon faktiskt ta och skylla sig själv när hon blir så taggad på att fortsätta att det tar ett tag för mig att få ner henne i skritt igen. Idag så hade vi ingen sadel på utan vi drog på selen och for ut en kort sväng i skogen. Blev lite skritt och trav, lagom lugn dag. Jag tror dock aldrig hon varit så stabil med vagnen tidigare i vinter kändes riktigt bra. Hon har ju varit mer tittig på saker när man sitter bakom henne än på ryggen. Men idag så gick det verkligen kanonbra och vi var verkligen överens.

Om 32 dagar så har vi varit tillsammans i ett år.
Om 32 dagar så beräknas vi få ett föl i vårt stall.
Om 32 dagar fyller mamma år.
Om 32 dagar är valpen(Kingen) ett år.

.

RSS 2.0