Hoppning

Har hoppat idag för första gången på tre hela långa veckor. Tidigare har jag inte kunnat ta mig in eftersom bilen inte startar när det är så satans kallt. Idag hoppade vi: sax-2,5m-räcke-2,5m-sax-9m-muroxer-9m-sax-2,5m-räcke-2,5m-sax sen hade vi även ett räcke och en oxer på en kort diagonal. Gick riktigt bra faktiskt hoppade linjen på lite varierade höjder studsen va på va 60 och oxern på 80, funkade rätt bra men de vart så himla fullt i manegen att vi hoppade bara linjen två gånger. Sen tränade vi på räcket och oxern gick jättebra, hoppade lite olika höjder mellan 80 och 105. Damen rev inte ett enda hinder och stannade inte en enda gång. Dock så var hon busig lite till och från och ville kasta av mig, men jag satt kvar. ;) Vart så himla sugen på KM:et. Men plikten kallar och jag måste finnas tillgänglig alla dagar så att jag kanske får mig jobb. Sen måste jag skaffa mig en bil.. den jag drar med har ju pappa på jobbet så hur som helst hade jag ändå inte tagit mig dit. ajja får tagga tävlingssäsongen i alla fall.
Finaste hesten!

Bilder

Gosan va inte rädd för blixten
inte lilleman heller
Men det var mammamu, så hon höll sig på avstånd å kastade med huvet när de klicka i kameran..
Så därför antog även Cittra att den va farlig..

Årets tävlingssäsong

I början av året så kom vi igång med tränandet väldigt sent eftersom hon fått ett ganska ordentligt balltramp samt ett sår över knäet. Tog sin tid men hon fick läka ihop och våran första start vart på Skellefteå RK i spöregn. Minns att jag var så grymt otaggad och tjatade om att stryka. Men de gick ju bra iaf:


Tävlingssäsongen fortsatte, vi tränade för att ta oss upp på 110. Startade den på våran hemmatävling på kdrf, på en riktigt dålig dag. Fröken va nämligen jätte stoig och ville inte hoppa alls => utesluten i båda klasserna. Fortsatte träna startade i Umeå  med ett pet i 1m och en uteslutning i 1,05 eftersom vi fick världens missförstånd och hon var på tok för övertaggad och bjöd på allt som stod på banan. Trots resultatet var hon sjukligt fin. Sen vart det kort sommaruppehåll på tävlingarna och vi fortsatte träna. Har alltid tyckt att hon får bäst när hon får hoppträna regelbundet en gång i veckan. Sen var det dags för start igen. Denna gång i  Vännes. Gick hur bra som helst, drog hem två blågula rosetter:

Fortsatt startade vi på Södra Umeå RF, gick även det rätt bra trotts tre pet fördelade på två klasser. Det vart våran andra 110 runda och det gick ändå riktigt bra, första petet kom för att hon vart för djup i formen, fick upp henne, hon tittade till på hindret, vart spänd men hoppade ändå och andra petet för att jag slarvade med vägen och hon petade bogen:

Sen fortsatte tävlingssäsongen med några tävlingar till en blågul från SRK och från Luleå. Sen vart det inte riktigt några fler placeringar eftersom jag inte varit på min topp under höst/vinter kanten. Men älskade hästen har kämpat på bra ändå, klarat sig runt yttligare en 110 trots att jag red som en kratta. Vi har tävlat maskeradhoppning och gjorde bästa rundan bland både hästar och ponnys.

Vad har mer hänt 2010?
Vi har utvecklat vårat band: tillsammans är vi oslagbara.
Bytt bett: från tredelat tränsbett till tredelat eggbett med fasta ringar. Vilket blir en lugnare konakt eftersom ringarna inte snurrar.
Skaffat martingal: Hon vart lugnare med huvet => vi får jämnare rundor och kontakt.
Plockat fem blågula: Duktig flicka.
Debuterat 110: tre gånger med blandade resultat, nu satsar vi hårt på 2011.
Tränat hoppa snett över hinder: Bättre kontakt och jag har fått mer koll på bogarna.
hmm kommer säkert komma på nått i efterhand, men de får vara.

Avslutar med en bild på världens finaste häst:

Iskallt

Idag har jag motionerat två kusar. Vart dock en riktigt kort sväng med Flisan eftersom jag höll på att frysa ihjäl.

Cittra: Intervalltränades, gick väll sådär. Hatar när hon inte har koll på sina ben eller skrittar som man ska..

Flisan: Fick världens impuls och drog på henne selen och for ut och körde en kortare sväng. Tösabiten var något pigg, hon skulle nog haft sig ett ordentligt konditionspass för att tagga ner nalta.

Hest

Som vanligt har jag misslyckats med min uppdatering.

Igår red jag två hästar, Flisan och Cittra.

Flisan:
Vi utforskade skogen i vanlig ordning, jobbade lite på voltspår i lite djupare snö(30cm). Gick rätt bra men hon fick jobba ganska ordentligt så vi körde inte så länge utan efter ett tag så gav vi oss ut efter de plogade vägarna igen och jobbade lite med galoppen, samla och peta lite på rumpan(öppna) Sen skritt hem efter asfalten för att få gå på lite hårdare underlag, man ska va rädd om senorna.

Cittra:
Skrittjobbade henne lite på voltspår, försökte få henne att ställa höger, vilket hon är riktigt dålig på. Sen ut och trava lite intervaller. För att sedan skritta hem efter asfalten även på henne, kände att de va lite nyttig miljöträning eftersom hon e nalta skvettig på småsaker.

Idag blir det en barbacka tur på Fröken Snöboll :)

Bildbomb



Maskeradhoppningen:
70
70
70
70
Joker: 105
Laget

Klicka på bilderna för att se dom större.

Hoppkursen

Lördag:
Jobbade vi mycket serpentiner, s-spår och omhoppningsvägar. Till att börja med skulle vi trava över upphöjda hommar(serpentiner) med studs avstånd gick rätt okej, tror detvart lite långt för frökensnöboll, men de vändor hon taggade ner så gick det mycket bättre. Sen när vi skulle rida i galopp så fungerade det aningens bättre, vart riktigt imponerad över att hon faktiskt lyckades byta galoppen rätt många gånger. Fick jobba en hel del med att hon inte skulle böjja sig åt fel håll. Sen när det var avklarat stod omhoppningssvängar på schemat. Studsen blev då räcken och serpentinbågarna skulle bli så tajta som möjligt(hoppa snett över hinder) Gick super bra förstavändan, sen andra vändan när vi hade höjt lite så stannade hon på hindret som skulle hoppas ur höger galopp(hennes svagare sida). Menmen vi repeterade och tog ut svängen mer så det gick nalta bättre. Sedan så skulle vi avsluta med att hoppa en oxer i vänster galopp ur hörnet, rida en båge till ett räcke som stod mitt på medellinjen sedan en båge(högergalopp) och hoppa en oxer. Vart lite slarv med vägen och självklart så var hon rätt taggad och vill bara springa fortare så vi fick försöka klämma in 6 galoppsprång istället för 5, gick väl som de gick. Får vara mer bestämd med henne helt enkelt.

Söndag:
Banträning på schemat med brutna linjer bågar osv. Av någon konstig anledning så hade jag en grymt taggad häst, var som att hon inte hoppat studs alls igår, hon ladda och bjöd på allt som var i närheten av henne. Så målet med denna dag vart att rida henne i ett lägre tempo. Tog sig bäst mot sista rundan, efter att Erica petat på mig och sa bland annat att jag måste våga sätta tillbaka henne ordentligt så att hon förstår att hon måste lunga ner sig. Så ja bestämde mig för att sitta tillbaka så mycket som möljigt och det tog sig riktigt bra.

Film från söndagen(hade problem med moviemaker så de vart en dålig editiversion:

Krångel med internet

Av någon anledning har vårat trådlösa nätverk slutat funka, SAD FACE PÅ DET! Så numera måste jag sitta nere i rummet med en sladd til datorn/routern. Så nu passar jag på att dra en uppdate på veckan.

I måndags så vart det enbart en liten "ut och röra på sig tur" rätt kravlöst vilket funkade bra. Tisdag körde vi vår vanliga styrketräning(galoppfattning från skritt sedan galopp upp för en backe). Vi körde vanliga 6x2 vilket funkade bra men hon var nalta slut i vänsterbak efteråt, men bara att stretcha. Dagen efter hade vi hela 6 föl i stallet som skulle frysmärkas så jag fick ta med mig hackamoret i hagen, tränsa och täcka av sedan ut på en barbacka tur  som inte vart allt för lång och mest bara för att få henne låg(avslappnad i ryggen). Igår körde vi lite hårt med kondtionsträning och mitt i en intervall så stötte vi på två röda lysande saker (pannlampa+lämnad skoter mitt på vägen..) Vilket ledde till skärmd häst => pallnit från fräsch galopp, men jag satt kvar. STOLT! Efter turen ute sedan var klar så kylde jag hennes ben, vilket hon inte riktigt tyckte om men det är som bra i förebyggande syfte. Idag så får gumsan vila, för att sedan gå två dagars hoppkurs för Erica Sjöström. (Y)

.

RSS 2.0