27 februari


Vi ses om en vecka älsklingsgumman, stumpan, hjärtat, gumman, älskliiings Flisan!


Har precis varit ute och ridit världens finaste häst. Blev väldigt mycket galopp och sedan så hoppade vi även två språng på 40cm. Anledningen till att vi enbart hoppade två språng och så långt är att underlaget inte är det bästa just nu. Sedan så var det ju ett bra tag sedan vi hoppade, typ över en månad. Det underbara med de två sprången vi gjorde var att hon bjöd och riktigt sög mot hindret utan att hetsa. Hur fin som helst! Har fortfarande inte kollat upp när anmälningarna för Luleå går ut, men har bestämt att går dom ut innan nästa måndag så kommer jag inte att vara med. Eftersom jag åker till London ikväll och blir borta till söndagmorgon. Så under den veckan så kommer mamma och pappa motionera henne vilket innebär longering och dra vagn. Det tror jag kommer att bli jätte bra! Men tillbaka till dagens ridpass, jag är sjukt imponerad av hennes spänstiga galopp, hon hade en bra form utan att bli för låg eller bakom hand! Kärlek till hackamore, hon funkar verkligen skitbra på det bettet och det gör i alla fall att jag som ryttare använder mer sits och jag tror inte att jag är den enda, kanon!

Nu tillbaka till min separationsångest och packning, hörs om ungefär en vecka!

25 februari


På bilden ovan har vi Evelina Johansson och Dolittle!=)


Idag så vart det en tur i de kalla 18 minusgraderna. Vi dressyrfjantade och det gick faktiskt riktigt bra hon var avslappnad och pigg. Vart väll inte spänd när de va spännande folk som passerade, men det gör absolut ingenting. Hon skötte sig kanonbra och var så fruktansvärt fin. Vi jobbade mycket med att minska och förstora voltspåret, lite skänkelvikning, öppna, sluta och lite galoppfattningar. Kan inte vara annat än supernöjd!

24 februari


Jag och Kågedalens Ryttarförenings ridskolehäst Monamie på en lokalhopptävling -07 (0,90)


Igår var jag toklat och orkade inte uppdatera. Men nu kommer uppdateringen i alla fall. Jag hade tänkt att vi skulle fara ut och pulsa lite i snön men eftersom alla som kör skoter varit på i princip alla vägar så gick det inte med sig. Så istället blev det bara en liten sväng så hon fick röra på sig. Hon var väldigt tittig och spänd, tänka sig vilka konstiga fobier man kan ha. Flisan tycker nämligen inte om snöhögar, det är som att hon tror att de gömmer sig monster i dom eller nått. Men men snöhögar är väll bättre att vara rädd för än t.ex. murar och sånt som används på tävling. ;)

23 februari


Bilden är tagen efter en träningstävling på SkellefteåRK där jag red och tog placering på Kågedalens Ryttarförenings häst Bernhard 2009^^


Idag så har stumpan fått ta det lugnt när det varit kallt ute och jag har mycket skolarbete som bör göras. Blev lite massage och allmänt mys i stallet ett tag i alla fall. Fortsätter spåna kring kavajerna och de luter mot den röda, blir mer och mer sugen. Frågan är om det kommer att bli riktigt bra. Huhu, jag ska ha bestämt mig innan årets första tävling som förhoppningsvis blir i Luleå. (Röda kavajen>)

22 februari


Bilder föreställer jag och min fd. foderhäst Carerra för kanske 5år sedan!!(om inte mer?)
Ojj vad tiden går fort.. Jag börjar bli gammal..


Igår vart det ingen update och inget ridpass för den delen heller för det var så fruktansvärt kallt och snöstorm på det. Idag däremot har det varit bra väder, frös då inte ett dugg under min tur i kväll. Blev lite voltarbete då vi hittade ett ställe som var alldeles lagom och jämnt för att få dit en volt. Till en början var hon lite stökig då hon trodde att det var ett monster på en sida av volten. Men hon lugnade ner sig och det funkade riktigt bra, de som gick sämst var väll att hon är sämre på att ta stöd i vänster tygel. Men även det bättrade sig på slutet. Sedan när vi kom hem till stallet igen blev det stretching, städning och uppborstning av Brasilia då hon bad om det.^^

Hjälp mig!

Nu har jag äntligen bestämt mig för vilka skydd jag vill ha. Men problemet är: eftersom jag är 91a så innebär det att jag får tävla utan säkerhetsväst i år. Så jag ska införskaffa mig en ny kavaj vill egentligen ha en svart, men hittade en kavaj jag blivit smått förtjust i den sitter bättre och är ovanligt följsam, vilket inte kavajer brukar vara. Ända problemet är att den är röd(!) och finns inte i svart..! Hittade en svart kavaj hur snygg som helst, något dyr, men den var sjukt kort i armarna, vilket jag inte tål..

Så ska jag införskaffa en röd kavaj eller leta vidare efter en svart? Eller någon kanske har ett tips på en kavaj som är kort, figursydd, följsam och snygg.

20 februari


En riktigt gammal bild på mig och Lola, undra om de var 5 år sedan nu=)
Jag längtar till att få tävla utan säkerhetsväst i år igen!


Idag så har jag varit ute och kört Flisan i skogen för ovanlighetens skull. Blev dock ingen lång sträcka för att jag höll på att frysa ihjäl då det var hela 28 minusgrader. Men med tanke på att hon var väldigt stökig och jag var inte på väldens bästa humör heller så gick det väll helt okej, båda lever och ingen har förfrusit sig. Sedan blev det stretching som vanligt, bädda in henne i boxen och in i huset för mig. Imorgon sittar jag troligtvis upp i sadeln, om inte vi hittar på något annat.

18 februari

Kom just in efter att fått mig en lite grinig häst. Haha, hon blir lite sur när hon inte får gå ut efter att jag har motionerat henne. Men inga blöta hästar lämnar stallet för att gå ut i kylan så är det bara. Känns dock bra att hon gett sig med att krafsa sönder skorna då hon vill ut. I alla fall idag så var vi ut en lite längre sväng med mycket galoppträning, gick bra. Trots att jag trodde att jag skulle flyga som en vante då hon började se lite spöken, men jag satt kvar STOLT! Sen efter ridturen var avslutad så blev det stretching för hela slanten så vi förhoppningsvis får oss lite mera muskler.
Har även börjat inse att pållehästen är tjock!, men det ska snart vara borta när vi börjar komma igång ordentligt. Haha. =)

17 februari

Hejsan hoppsan!
Jag var precis nyss ute i stallet, eller rättare sagt hagen. Samlade ihop alla rester från höbalen, plasten och snörena skulle slängas och det hö som var kvar samlade jag ihop i en skottkärra. Så senare ikväll så får hästarna en ny bal i hagen. Före det så drog Flisan mig i vagn en bit, blev som vanligt skritt- och travjobb. Gick väl helt okej, hade gärna haft henne att jobba i lite långsammare trav. Men det får vi ta igen en annan dag, hon jobbade ändå på bra.

Nu är det bara en timme kvar tills jag ska iväg på möte med tävlingssektionen, kommer bli bra!

16 februari

Idag så har jag varit ute och longerat pållehästen. Gick väll helt okej, vi var lite osams ett tag men det löste sig. Vanlig hederlig volt utan bommar eller nått var det som stod på schemat. Imorgon spänner vi troligtvis upp framför vagnen, sen på kvällen är det möte med tävlingssektionen. Får se om vi kör på förmiddagen eller om det blir mer mot 15 slaget.

Bloggtävling

Var med och tävla du också!

 

15 februari

Första ridturen med galopparbete på länge! Gick faktiskt bra det också, trots att de var väldans massa folk med hundar ute. Red på hackamore och satt i dressyrsadeln, kändes riktigt bra att sitta på hästen nu då det nästan var ett tag sedan sist(fredags^^). Avslutade med stretching åt alla olika håll, hon var faktiskt riktigt samarbetsvillig då för ovanlighetens skull. Känns bra!

Flisan i april-09
Nedförsbacke & stökig i huvet

Flisan idag -10
Bättre lutning & grov



Sikken snygging, bara att jobba vidare!

14 februari

Hon fick stå alla hjärtans dag, dock så slapp hon inte att bråka med mig. Det blev nämligen en massage på stumpan. Imorgon så ska vi trimma lite grann på den där konditionen sen så ska jag försöka ta med mig så jag kan ta kort på henne också. Får dock se hur bra minnet är med mig. Här är i alla fall grunden bakom min häst massage, har sedan utvecklat den eftersom men så utförlig orkar jag inte vara. Haha.

13 februari

Kom precis in från att ha nättat hästarna, om vart riktigt glada att få komma in trots att vi haft sådan tur med vädret. I alla fall dagens träningspass vart en liten tur med vagn, enbart i skritt och trav. Funkade riktigt bra, de enda som är lite dåligt är väll att hon blir mesig/tittig när man sitter bakom istället för på. Men de funkar ju i alla fall, morgondagen är fortfarande oplanerad. Egentligen hade jag tänkt longera, men tror inte det kommer att funka bland all snö. Men vi får se, vi får se!

12 februari

Som ni kanske märkte blev det inget bloggande igår, vilket främst beror på att jag helt glömde bort det. Hästen fick vila och blev lite masserad, that's it. Sedan idag blev det minsann en ridtur i det fina vädret, lite kallt dock med -26. Men vi överlevde. Gick faktiskt bra idag, hon var lite spänd till och från när hundar skällde på oss och när småbarnen kom och skrek "TITTA EN HÄST. KOLLA HÄSTEN HÄST HÄSTHÄST!! " Men jag är helt klart nöjd med dagen, jobbade mycket med att få henne lugn och avslappnad. Nu står hon ute i stallet och är lite missnöjd med att hon inte fick gå ut direkt. Men de ska hon få göra om ett tag då hon blivit lite torrare, kände inte precis för att släppa ut en fuktig häst i dessa minusgrader. Men snart så ska även hon få komma ut och få fortsätta tugga rundbal!=D

10 februari

Poff en bildbomb med gamla bilder:


Ska bli duktigare på att lägga in nya bilder framöver, måste bara hitta USB-sladden. I alla fall, dagens träning vart longering. Gick bra, eller förra gången gick aningens bättre. Idag var hon jätte busig, hade vare kul om jag filmat det. I morgon så blir det en ridtur, men vars och vad vi ska göra är fortfarande ett mysterium.

Spännande morgon

Höll minst sagt på att missa bussen i och med att min väckarklockainte ringer överhuvudtaget. Så för att hinna med bussen måste jag lämna huset senast 10 över, och då menar jag riktigt senast. Gick ut genom dörren någon minut över och börjar känna av stressen. Från våran gård har vi två utfarter och vanligtvis så brukar jag alltid välja att ta den jag inte tog idag. Vilket jag verkligen inte ångrar, när jag passerar hagen så har den övre 'bommen' av hagen åkt ner i  snön och där står Cittra och ser riktigt glad ut. Så det var ju bara att droppa väskan och lägga upp och kroka fast den igen. Undre 'bommen' låg kanske på 50-60 cm nu när snön är där så det hade ju bara varit för Cittra att kliva över, men de är hon för mesig för. Flisan hade ju lätt kunnat ta sig ett litet skutt över den där bommen, tacka gudarna för att hon tycker om mat och därmed stod med huvudet i andra änden hagen med huvudet i höet. Till sist: Jag hann med bussen, den va sen!

ojojoj


Säg då inte att det bara är jag som blir lite sur/sad över denna film? Visst skitcoolt och jätte charmigt med världens minsta häst, men visst borde den också få vara just en häst och inte sättas ensam i en bur med allt liv och stök. Man ser ju verkligen hur upprörd denna lilla ponny är, tierd of showbusiness.

9 februari



Idag har det varit körning som stått på schemat, gick bättre än sist. Dock så verkar vi ha en förmåga att stöta på nya föremål varje gång. Eftersom jag just nu kör efter vägarna så de första vi stötte direkt efter att ha lämnar gården var en stor lastbil med två släp, gick över förväntan(ojj så lung, cool och duktig hon var). Turen fortsatte lungt förutom att hon vart tittig på en hund(av alla saker=S). Sedan på vägen hem så mötte vi självklart ingen mindre en slöplogen. Hon stannade upp då den kom fram och sedan till i alla fall min stora förvåning så körde plogbilen in riktigt ordentligt till sin sida av vägen, stängde av motorn, alla lysen, vevade ner rutan och pratade?! Fattar fortfarande inte att det hände, men jag är tacksam! Kul att någon faktiskt kan visa lite hänsyn, awesome.

8 februari


Dagens ridpass vart en uteritt på ungefär 8,5km(?). Mycket lugn tur och sen fick vi träffa på renarna. Gick riktigt bra kom närmare än jag trodde och efter ett tag så slappnade hon av. Sen när vi vände så klickade de om och hon slog över i galopp, men de gick som bra, fångade upp tyglarna igen och saktade av. Sen fortsatte vi jobba med att gå avslappnat och ställa igenom ordentligt. Sedan när vi kom tillbaka till stallet så blev det stretch och frissering av manen. Var rätt nöjd när jag var klar, men vem vet hur det ser ut imorgon.^^

7 februari


Bilden föreställer vårat dagspass, red inte utan longerade i skritt och trav. Vi jobbade mycket med att variera storleken på volten genom att gå innanför, genom och över bommarna(i trav). Det gick faktiskt riktigt bra, hon hittade avstånden mellan bommarna direkt och var väldigt samarbetsvillig idag, bortsätt från då hon ville busa av sig i början av passet(men det är ju bara kul!). Sedan avslutade vi med stretch, sen när jag släppte ut henne i hagen och började stöka undan bommarna så rullande hon över minst fem gånger, så inge ryggont här inte! =D

6 februari

Kom nyss in med aningens frusna tår. Var nämligen nyss ute och motionerade hästen. Blev en tur mot tällåsen sittandes bakom Flisan i vår röd/gula speedcar. Gick faktiskt bra, hon kunde ha vartit något coolare. Till och från vart det westernhalter då hon ville titta på något som var på sidan av. Då var hon lite trögstartad, men annars gick det bara bra.
Vad händer annars i hästvärlden då?
Jo, det är så här att om 2 månader så kommer ett litet nordsvennskföl till världen. Längtar! Kan inte bli en ful krabat när hingsten ser ur så här: klicka och dessutom är snyggare i verkligheten och när stoet så här: klicka.

5 februari

Idag så fick tösabiten vila, endast för att jag var tvungen att städa som en tok. Fick mig då i alla fall en mys stund med henne i stallet. Sen imorgon blir det att stiga upp i tid och troligtvis fara ut och köra henne en sväng. Men vi får se vi får se.=)

Broddar

Började fundera på en sak i stallet idag när jag kratsade ur hovarna på hästen. Har lyckats cutta mig x antal gånger när jag kratsar hovarna och de svider lika mycket varje gång.  Är jag ensam om att behöva nått slags skydd för att inte cutta handleden på broddarna?

Tillbaka efter en bloggtorka

Igår fick jag äntligen hästen omskodd, så idag har vivarit ute på en liten tur runt byn. Skritt och trav, snacka om att jag satt på en piggelin pålle med mycke krut. Dock så lugnade hon ner sig riktigt bra mot slutet. Jobbade mycket med att få henne så mjuk och avslappnad som möjligt. Gick bra, sedan avslutade vi med strech hemma. I morgon blir det antingen en till tur runt byn eller ett longeringspass. Beror helt och hållet på underlagen, kanske till och med far ut och kör en liten sväng. Ingen vet vad som händer.

.

RSS 2.0