06 – Mitt mål med ridningen

Jag har inga långsiktiga mål. Men just nu så är väl målet att fortsätta med bra och felfriaresultat upp till och med 110. Sen bara fortsätta utvecklas i allmänt ev starta någon dressyr, dömd av Eva, snart för att se hur vi ligger till.

05 – Det här har jag med mig på tävling

Hästen:
Sadel
Träns
Hopplatta
Schabrak
Benskydd
Ridtäcke
Grimma
Vattenhink
Grimskaft
lätt sjukutrustning(sårvård osv)

Ryttaren:
Tävlingsbyxor
Kavaj
Polotröja
Överdragsbyxor
Överdragströja
Bekväma skor
Ridstövlar
Hjälm
Handskar
Spö

04 - Det här äter mina hästar

Morgon:
0,5 liter havre
1 liter pellets
Fri tillgång till hö

Dagen:
Fri tillgång till hö

Kvällen:
0,5 liter havre
1 liter Pellets
ca 3 dl betfor/kli
2/3 kg hö

03 - Min första häst

Min första häst.. lite svårt, jag har aldrig ägt en häst..

Jag skulle kunna säga att Kroven(aka Greve Hamilton). En liten svart och lurvig Shetlandsponny som egentligen skulle få prova på att bli travhäst åt min lillebror. Men det slutade med att jag istället red in honom och hela tiden när Lillebror skulle ut(inte ofta) så var ponnyn redan motionerad och omhändertagen i övrigt. Numera ägs han av Familjen Öhlin.

Första 'seriösa' foderhästen jag hade var ett halvblod vid namn Carerra. En häst som lärde mig så ofantligt mycket om ALLT. Eftersom han vart ofärdig ett tag så skapades mitt intresse för anatomi/massage vilket jag bara är tacksam för de är riktigt bra saker att kunna. Annars var det mest vardagsridning tills vi började träna lite hoppning. Sedan vart han ofärdig och då var vårat mål att bara komma tillbaka. Trots att equiterapeft och veterinär dömt ut honom så var han helt återställd och hade aldrig någon sin varit i bättre form. Riktigt fin häst måste jag säga inte bara personligheten utan han var riktigt snygg. Vet inte riktigt vad han gör nu, hamnade hos en tjej som heter Lisa om minnet är med mig..

Våga fråga.


Ska kila om jag kan skanna in en bild på Kroven sen också, han är himla söt.

Ständig kyla

Idag vart det lite intrevallträning, känner att vi måste fokusera på konditionen så vi kan börja träna ordentligt igen. Gick rätt bra funderar på att evtuellt dra in på ridhuset på söndag och hoppa några språng, börjar vara ett tag sen nu.

02 – Presentation av mina hästar

Flisan, min foderhäst sedan 10 april 2009.



Miss Snowball
"Flisan"
2000
Varmblod(u)/ponny(e)
Brunskimmel
152 cm
LB/LB
Stjärn
Flisan är en pigg liten dam på 11 år som har hopphjärta större än hela världen. I hagen så är hon högsta hönset och tycker om att visa upp sig.  Hon är en trygg dam som sällan skyggar för nått, ända gången hon är tittig är när hon fått för mycket vila så de kryper under skinnet på henne.

Frågor? ställ.

trettioen minusgrader

Så varmt var det idag när jag var ute och red. Gick rätt bra, kan ju säga att damen är taggad att komma igång igen. Annars så finns de inte så mycket att säga, frös bara lite i vänstra foten och ansiktet lite i början. Var inte speciellt farligt alls ändå.

01 - Presentation av mig själv

Jaha... ehm orkar inte ta nån personlig: jag heter, jag är 19 jag tycker om coca cola osvosv utan drar mig till hur jag ens hamnade på tävlingsbanan.

Att mitt hästintresse funnits länge är inte så konstigt eftersom jag vuxit upp med att hela tiden ha minst två hästar på gården för de mesta fyra till fem. Däremot att jag ens började rida är en annan historia.

Varför började jag rida? Jo: grupptryck. Hade aldrig tänkt börja rida men då så började Madde och Emma som jag på den tiden umgicks väldigt mycket med(Gick väl i 4-5an) Sen hamnade jag på Kågedalens Ryttarförening. Red ett tag för Helene Canborn sen när gruppen började stå stilla så fick vi för oss att byta grupp, eller ska jag va ärlig så var det Sara som faktiskt tog tag i det hela sen hängde jag och Emmy på. Vi började då rida för Åsa Netterbrant(då: Roslin) i en häst/ponnygrupp red där ett tag och fick mig en foderhäst vid man Carerra. Sjukt fin halvblodskille, skimmel och ståtlig. Började få mer intresse för att hoppa, trots att Carre var väldigt orutinerad hoppare, men de tog sig och vi sökte in till hoppspecialen och ja vad ska man säga: vi kom in redan kommande termin, dock så fick Carre ett virus som gjorde att jag fick sitta på ridskolehäst.

På den tiden var det ett krav att man skulle rida LD-LC, man skulle tävla och vara så mycket tävlingsryttare man kunde på ridskolehäst, alla tävlingar man fick fara på skulle man ha intresse för. (Som ridskoleryttare: två lokala hopptävlingar och tre-fem klubbhoppningar)

Från början fick jag sitta på lite olika hästar: Lucky boy, Goldman, Mr Masi och tillslut stoet som kom att bli den första hästen jag tävlade seriöst: Lola(Sonette). Ett sto som jag alltid hatat, tjatade hur mycket som helst att nee de här va inte en häst jag ville rida, ursh och fy. Men till slut så klickade vi, Lola är ett förbannat fin halvblodskorsning, vi skrapade ihop några rosetter och ja, kan inte vara annat än nöjd över de vi hade. Sen tävlade jag lite olika hästar: Monamie o Bernhard med bra resultat.

Sen för snart två år sedan stötte jag på Miss Snowball och hon vart min foderhäst. Vi kämpade på att bygga muskler, koordination och självförtroende för varandra. Vi kommer snart börja våran tredje tävlingssäsong och vad ska man säga, vi utvecklas mer och mer. Första tävlingssägongen: tre rosetter, två röda en blå. Andra tävlingssäsongen: fem rosetter, fem blågula. Världens finaste häst får ni höra mer om i nästa inlägg, annars kommer jag hålla på med detta i år och dar.


Lista

Lista

Hittade den på Angelicas blogg. tänkte: vafan..

1 – Presentation av mig själv
2 – Presentation av mina hästar
3 - Min första häst
4 – Det här äter mina hästar
5 – Det här har jag med mig på tävling
6 – Mitt mål med ridningen
7 – Min bakrund
8 - Pinsammaste situationen med hästar
9 – En perfekt dag i stallet
10 – Min utrustning
11 – Hästbloggar jag läser
12 – Hästens utrustning
13 – Om jag skulle vara tvungen att byta häst med nån skulle jag välja
14 – Min drömhäst
15 – Mina drömmar
16 - Min önskelista
17 - Mina tränare
18 - Jag gillar
19 - En häst jag saknar
20 - Veterinär, hovslagare, massör osv
21 - Fula ovanor
22 - Jag gillar inte
23 - En hoppträning
24 - Jag måste träna på
25 - Meriter
26 - Mina rädslor
27 - En stund jag aldrig kommer att glömma
28 - Favoritmärke
29 - Bilder på mig från tävlingar
30 - Mitt drömstall

Om jag kommer lyckas uppdatera är en annan sak :)

Good feeling

Hejsan hoppsan!
Orkade rent inte uppdatera igår så jag tar igen det nu. Vart en tur på 6-7 km, mest bara för att hon skulle få röra på sig och flåsa lite grann. en hel del galopp för att röra på så mycket muskler som möjligt. Gick riktigt bra, hon var lite pigg men de är ju bara att tacka å ta emot. Sen avslutade vi med lite trav lång-låg. Idag ska tösen få sig en välförtjänt vilodag sen får vi se vad vi ska tänkas hitta på imorgon.

Peppar, peppar ta i trä.

Nu börjar förkyldningen äntligen ha gett sig och det är dags för igångsättning. I lördags vart det en liten sväng lösgörande dressyr på lilla volten, eller vad jag nu ska kalla det, ett uppskottat område med rätt bra underlag. Igår fick tösen vila, jag jobbade och väl hemma var det så fruktansvärt kallt att fy.

Idag så har vi styrketränat på låg nivå, jobbat lite galoppfattningar från skritt sedan väldigt mycket lösgörande och lydnad. Började med att värma upp för att sedan jobba lite fattningar. Därefter mycke serpentiner för att sedan jobba med små små volter lite olika hela tiden för att hon skulle vara så lyhörd som möjligt, fuknade jätte bra. Sen vart de lite lång-låg i trav på stor volt och skritt hem efter den snöklädda asfalten.

.

RSS 2.0