Torsdag via mobilen

Igår valde jag att rida ut en sväng med gramanen. Brukar göra det när jag vet att han har mycket energi och därmed är extra tittig. Men shit så fin han var. Vi jobbade mycket trav, halter och flytta för skänkel. Sen även med galopp-halt-galopp samt lite flyttningar. Frånbörjan va han lite seg i övergångarna men efter några få upprepningar visste han precis vad vi gjorde och svarade jätte bra på allt. Sen mötte vi en cross på hemvägen. Vi kom i trav, crossen i jaa.. hög fart.. vi vek ut i skogen och crossen passerade efter att ha lagt sig på bromsen. Clapton va heelt obrydd. Sedan passerade vi skjutbanan där några typer tränade med älgstudsare och pistol. Har ingen aning om Clapton varit med om de tidigare. Ganska många skott gick när vi passerade och han tyckte att de va konstigt men ändå så var han väldigt obrydd, duktig kille. Ikväll blir det barbackaridning och duschning så han blir snygg för pay and jump imorgon. :)

Ovisade bilder

Clapton på KDRF nu i juni:
Fotad av Lina Johansson.
 
 
 
 
 
 
Clapton på SRK förra året:
Fotad av Agnes Zedig, om jag inte minns fel:)
 

Flås

Idag har jag och Clappe lullat i skogen, jobbat lite på flåset och flyttat för skänkel. Har gått jätte bra, han var dock lite tittig i början(hade lite väl mycket energi).
 
Har även börjat ge honom vitlöktillskott då han har varit lite snorig. Andra hästar brukar ju sortera ut och lämna vitlök, Clapton äter det rakt ur handen snuttepojken. 

Imorgon taggar vi återigen för hoppträning för  Erica Sjöström, alltid lika rolig:) (www.ericasjostrom.se) Efter det ska jag anmäla till pay & jump på KDRF den 27/7. Har lite svårt att bestämma mig för vilka klasser, men som sagt hoppträning och tips från coachen så blir det fint. 
 
^Fina Flisan får stå för bilden (SURF-10, 105, i dressyrsadel)
 

Tävling: Norrskenets

Började dagen hur bra som helst, packa och lastade Clappe. Allt flöt på hur bra som helst. 

95 A:0/A:0: ute.
Allt va som egentligen okomlicerat, men han saknade lite av sitt sug som han brukar ha på hinder. Men i övrigt va han som mjuk. Väl inne på tävlingsbanan så var både han och jag väldigt off. Kändes som han mest sökte saker runt om tittade på allt som låg utanför, han var inte als fokuserad. Stannade på första, hoppade vidare stannade på 4e sen så vart det ett till stopp på 6e. Kan inte påstå mig vara speciellt nöjd med ritten. Sen när vi lastade så kissade han som en galning. 

(För dom som inte känner Clapton så kan jag meddela, att han kan verkligen kissa ner sig. Han är så himla kräsen om vart han kissar. Så han kan hålla sig en hel dag i hagen om han inte lyckas riva ut höet så han kan kissa där. Glömmer man bort att ställa in honom i boxen innan man ska ut och rida så kan man märka hur han trampar bak, de bröjar droppa och han kämpar verkligen för att hålla sig.)

105 A:0/A:0: 0+4
Fick lite tips av Erica(som jag tränar för). Så denna klass var jag mer bestämd redan från början. Red inte fram speciellt mycket. När vi hoppade fram var han jätte fin när jag äntligen hittat galoppen. Hoppade fram, han svarade väldigt bra. Sen gick vi in på tävlingsbanan och målet var att komma runt, rivnignar & stopp spelade ingen roll. Jag ville bara komma runt. Hästen var hur jäkla fin som helst! Gick runt grundomgången felfri efter att hoppat hinder nr 6 så var jag så sjuukt nöjd, höll på att glömma vägen till nästa hinder vilket gjorde att vi hoppade det hindret på väldigt kort väg. Omhoppningen gick också sjukt bra. Red alla korta vägar och hoppade av stort på sista oxern. Vi petade tredjehindret i omhoppningen. De får jag helt enkelt ta på mig. Jag insåg att jag lagt honom snett över hindret(Räcke). Så istället för att bara låta honom gå på det så skulle jag vara där och pillra(räta ut svängen) så han plockade ner baken lite fortare så bommen slank ner. Men shit så fin han var, det var grymt roligt och vilken härlig känsla.

Super killen!

.

RSS 2.0