Snabbis.

Idag har vi pulstränat i skogen på de nya bettet(babypelhamn, cvdport, delta, gummikedja). Tycker ändå att det känns lovande. Eftersom det var rätt mörkt när vi var ut så tog det ett tag extra innan han började slappna av. Jag han knappt vara med själv då renarna poppa upp...
Iallafall så fungerade bromsen superbra på bettet, behövde knappt röra honom. Sedan efter halva passet passerat(då han börjat komma över renarna) så började han jobba på jättefint och avslappnat, det var verkligen super kul!

Imorgon hinner jag inte rida, jobbar i stort sett hela dagen. Så planen blir att rida igenom honom på lördag förmiddag(,innan jobbet). Kolla av alla växlar, bromsen & uppmärksamheten. Sen packa inför årets tävlingsdebut. Har planerat rida på de nya bettet, men ha med det gamla ifall att. Önskar att komma runt banorna oavsett fel, vet inte om jag kan/vågar kräva något mer än så. Kommer bli spännande!

Update.

Nacken, ländryggen, bäcknet och därmed en längdskillnad på benen. Nu kör vi igen, imorgon på hack.

Hopkok

Det var väldigt länge sedan jag skrev något på bloggen. Det har iaf hänt en del sedan sist jag skrev. Vi har kommit igång mycket mer med tränandet. Anna Dalhberg har varit och kollat på honom igen. Han var fortfarande lite spänd i manken, men i övrigt så är han ju mycket mer avslappnad i musklerna och lungare sedan sist hon kikade på honom. Så det går ju åt rätt håll.

Har hunnit träna för Lotta en helkurs(vecka 3), som gick super bra, hoppade bana klockrent 1m. Sedan så red jag en kursdag för lotta(banhoppningen, vecka 8). Passet i sig va lite till och från dels för att han är så i gasen och att jag faktiskt balladeur/tänke alldeles för mycket på höjden(då det var 110, trekomination & ngra knepiga svängar). Men är ändå väldigt nöjd med att mina nerver inte påverkade honom speciellt mycket. Men jag måste skärpa mig och sluta dalta med honom. Han är ju inte gjord av socker. Jag är på tok för försiktig med min hand och får därmed dålig kontakt fram till bettet. Sedan så är jag rädd för att bli för tung på ryggen så jag har som inte riktigt vågat sätta mig ner ordentligt i sadeln, vid hoppningen. Men jag måste ju skärpa mig för det är ju bara tjoller, han kommer inte gå av. För övrigt hade han inget problem med höjden på hindren, vilket kändes bra.

Igår var jag och tränade för Erica. Kontroll och lydnadsövningar, puh. Kom knappt åt honom alls i vänstervarvet, tror dock det beror på min höft som small till åt det negativa under helgen som var. Ska till Skekiro kl 13 så får jag dommen. Hoppas i alla fall att det är den där förbaskade höften det beror på. Annars var jag väldigt missnöjd med den trasiga bromsen... Men jag var jätte nöjd med sprången, så det känns i alla fall bra inför kommande tävling.

Annars har jag börjat vara och rota i bettdjungeln. Har hittat ett bett som jag hoppas att han funkar bra på(Trust BabyPelham oledat cvdport), köpte även ett vanligt ponnyhack igår. Sedan har jag tänkt börja variera mellan de jag redan har och de ovanstående. Hoppas det kommer ha en lugnande effekt på honom och framförallt att bromsen kommer börja funka bättre. 

Sedan har jag även anmält mig till hoppträvling nästa helg, blir 90 och 1m. Målet är att komma runt grunden oavsett fel, jag vill bara runt. 
 
 
 
 

.

RSS 2.0