Todays

Idag så har vi jobbat med att stärka galoppen. Tog en fattning från skritt och sedan upp för en backe, skritt ner och repetera. Vart sex vändor i höger galoppen och fem i vänster då jag tycker att hennes vänstergalopp är aningens bättre. Sedan avslutade vi med att skritta uppför en tyngre brantare backe och sedan skritt hem. Tycker att det funkade riktigt bra förutom att hon vart lite väl taggad mot slutet i galoppfattningarna, men det får man ju ta. Sedan när vi kommit upp för skrittbacken så kommer det självklart cross puckon som ska klättra i den backen dom med. Tror Flisan kände sig lite jagad då vi var på väg hem, men det gick bra i alla fall.

I morgon blir det upp tidigt måla lite mera hinder(gjorde världens coolaste idag!!) men det bästa är ännu inte gjort. Är så sjukt taggad på min fantastiska idée mer får ingen veta, utan det är min och Angelicas hemlighet! ;)

Dagens hoppträning i film:

Hööks

Ny hjälm
Nya ridbyxor
Ny grimma
Nytt bett
Nya benskydd
Ny nosgrimma
Nya gummisnoddar
Ny martingal

Måndag

Nu har mitt paket från hööks med lite trassel äntligen skickats iväg. Går in säkert hundra gånger per dag för att se om det tagit sig längre. Just nu har det inte kommit längre än att  posten tagit emot förhandsinformation. Längtar tills jag får mina nya grejjer nu alltså...

Idag så har jag spenderat större delen av dagen på ridhuset och målat hinder, vi har samanlagt 4 nya klara bompar och minst tre planerade projekt kvar. Vilket kommer att bli super!

Dagens motion för tösabiten blev lite styrketräning via skritt i backe efter en uppvärmning i diverse gångarter. Vilket gick kanoners! Finafinahäst

Hardworkwork

Idag har jag jobbat mellan 12:00-21:15. Så det har inte varit så mycket hästande idag. I morse gick jag ut mockade och gick en sväng i grimskaft efter asfalt med Flisan, eftersom det var rätt djupt underlag där man skrittade fram i vännes. Sen åkte jag iväg till jobbet och vid två tiden så ringde jag mamma, minns inte varför. Men i alla fall så hade Flisans hagkompis vunnit lopp. Så tänka sig vilket utmärkt inflytande och vilken förebild Flisan är. Mihih.

Finastehjärtat! <3

Vännes då och nu

Vännes 2009:

Vännes 2010:

 

 

Lön imorgon!

Nu ska jag snart iväg och jobba så idag blir det ingen motion för flisan utan hon får vila. Sen kondition imorgon, lösgörande på lördag och hoppning på söndag!



























Angående rubriken så får jag lön imorgon vilket innebär att jag ska klicka hem lite grejjer, bland annat ett bett och en nosgrimma och lite mer. Vad det riktigt blir får ni se när jag får mitt paket.

För övrigt så ska jag sälja min hoppsadel(Pessoa flatback 17"). Den sadel jag hade på Carerra, mitt förra halvblod. Men ska ta och fixxa lita bilder och bestämma mig för pris, kommer absolut inte bli någon stor inkomst för mig i alla fall.

Lite tävlingsanmälningar

20/8 Vännes Ryttarförening

4/9 Södra Umeå Ryttarförening

Lite gamla bilder från en tävling på SRK över ett år sedan











Regn regn regn

Har precis varit ut och ridit Flisan i regnet, barbacka. Blev dock inte den lägsta turen utan mest bara för att hon skulle få röra på sig. Under min tur insåg jag att jag borde träna mer och rida barbacka oftare. För fem eller fyra år sedan kunde jag hoppa barbacka i damsadel på en speedad ponny och ett storhoppat halvblod. Vilket var ett resultat från att rida barbacka minst en gång i veckan. Sen har jag inte alls samma benstyrka som jag hade då med tanke på att när vi tränade i hoppspecialen med Åsa och hon sa korta 3 hål och stå igenom uppvärmningen så kunde man lätt korta 5 och vara hur lycklig som helst. Gud så otränad jag är nu jämfört med då. Tur att man klarar sig, men fan måste nog träna lite mer bara för att.

I morgon blir det troligtvis konditionsträning med hjärtat <3.

Dagens + gårdagens

Igår så var vi in och hoppade lite bana. Gick ändå bra med tanke på att hon var 'krullig' dvs. hon ville gärna lägga sig bakom lod och ladda upp lite för mycket. Gick mycket bättre när jag fick tillbaka tempot och hittade de bättre vägarna. Så här så banan ut iaf(klicka):

Idag blev det ett kortare styrketräningspass. Fem galoppintervaller i vanligt arbetstempo, fattad från skritt i syfte att stärka galoppen. Tösen vart bara mer och mer laddad, mot slutet vart det nästan en stegring in i galoppen. Hon var så fin tösabiten.
Vi har även anmält till Vännes RF den 20e, längtar!

.

RSS 2.0