Tokdålig bloggare

Har i alla fall gjort om designen så att den vart betydligt bättre.

Igår blev det lite konditionsträning, på bett. Gick väll bra, hade dock ont i hela kroppen sen eftersom hon ligger på så mycket. Idag blev det därför lydnadsdressyr, gick hur fint som helst och det var verkligen underbart och harmoniskt att sitta i sadeln. Sånna dagar gillas skarpt, måste erkänna att jag blev sugen på att tävla lite dressyr . ;)

 

Galoppträning

Idag har jag och Flisan jobbat för att stärka galoppen. Blev en kombination av galoppfattning från skritt och backträning. Alltså började längst ner av en backe (plan mark) fattade galopp från skritt galopperade i vanligt arbetstempo uppför backen för att sedan skritta ner och göra om det. Backen är så klart inte tung och inte allt för lutande. De upprepade vi fem gånger i båda galopperna och hon vart bara mer och mer taggad. Sedan skritt hem och stretching.

Som vanligt... snygg häst, knasig ryttare^
Bilden är från igår och jag var proffs på knasiga miner!
Fotograf: Nina Löfgren

Anmäld

Har precis anmält mig till en träningstävling på SRK, blev klasserna 0.80 och 0.90 eftersom jag inte riktigt litar på underlaget då dom nyss stökat bort all snö från banan och när det är träningstävling så kommer säkert alla rida samma bana så de kan bli tungt. Hoppas i alla fall på att det kommer gå bra, får se om jag sparar med att inviga kavajen jag köpte för någon dag sedan.

Hemska miner jag vet.... Utsprånget på en kombination, 110 troja. duktig heeest! ^

Hoppträning

Hoppningen idag gick super! Flisan var hur fin som helst, hoppade en bana med varierade höjder mellan 80 och 110. De enda som sög är att jag förstörde i princip alla bilder med sjuka miner! Jag som verkligen inte ens brukar röra ansiktet, helgalet.

Putet ^

Enda bilden med 'normal min'^

God morgon!

Vaknade alltså för 20 minuter sedan, helt utan anledning i panik och tänke "AAH klockan är 10:20!!!". Kollade på kolckan och insåg att den var tjugo minuter i sex. Bra där Carro! Vet inte om det ens ger nått att somna om eftersom jag hade tänkt stiga upp klockan 7 för att käka frukost, packa och påbörja lastningen. Det bär ju trots allt snart av till en av mina och Angelicas banträningar på stora utebanan. Dagens bana ser ut så här:

Och den cyklade jag och Angelica in och byggde igår kväll så det blev såklart en cykeltur på 1,2mil. Sen så körde vi ner lite material med skottkärra, vilket blev tungt när vi valde att ta ner muren med tillhörande torn. Ett av tornen vägde så klart ton efter at ha dragit åt sig en massa vatten.

 

P.S. Brasilia fölade just efter klockan 04:00 och det blev så klart en tjusig liten hingst!

Lägger in en okletig bild senare någon gång ^^

22 april

Hade tänkt intervallträna idag men det blev icket av när det kändes som att de vore haltaskigt med tanke på att vi ska in och hoppträna på lördag. Så istället blev det en skogstur och känna igenom alla knappar. Det var mycket liv i skogen, men bland annat traktor och vedklyvare(eller vad de nu heter). Som gjorde att hon vart lite tittig men jag tycker att det gick riktigt bra idag och är toknöjd med hennes egna beslut om att bära sig i en lite högre form. Hähä, på tal om tittig så träffade vi även Konvaljen och Titti skrittandes efter vägarna. Nu bör jag sova...

Har inte bloggat på evigheternas evighet

Hejsan hoppsan!
Bloggen har som fått falla efter lite grann, då jag varit på tok för lat för att uppdatera helt enkelt. I alla fall idag så är jag 100% säker på att våran hoppsvacka sitter i sadeln eftersom jag idag hoppade i en annan sadel och hon bjöd på som en tok och hoppade 110 utan problem. Så nu taggar vi intervallträning imorgon, lösgörande i övermorgon och hoppning på lördag!

Världens bästa! <3

13 april

Idag blev det konditionsträning av hästen så gott det gick. Var nämligen stora vattenpölar på säkert 10-15 centi djup och varierande längder. Trodde att det skulle sluta med att hon skulle pallnita, att jag skulle flyga som en vante och få bada en del! Men icket, gick faktiskt bra bortsett från att hon var tok pigg och stark när jag typ är sjuk och red på hackamore.

hoppsan glömde publicera detta..

Gash så dålig jag är på att uppdatera!

Idag har i all fall jag ridit Flisan. Blev ett dressyrpass med lösgörande arbete i trav sedan lite jobb med galoppfattningar från skritt. Kändes hur bra och balanserat som helst, vänstergaloppen är gudomlig!

Veckan

 

5 april

Idag så har vi varit ute och konditionsträna mot Stormark. Gick rätt bra! Framåt som vanligt. Sen så har vi satt upp en kamera i Brasilias box så vi kan ha koll på henne inne, eftersom hon kan föla vilken dag som helst. Hur kul som helst!=)

Gud vad dålig jag är på att uppdatera!

Flisan är just nu världens duktigaste pållehäst ever! Igår(lördag) var vi ute och konditionstränade i intervallform. Började intervallerna med att låta henne ligga på i ett högre tempo för att sedan samla så mycket som möjligt. Gick självklart bättre med att samla mot slutet när hon var så fruktansvärt taggad. Men det gick ju bra!
Idag(söndag) så var planen att rida lite lugnare dressyr. Det vart mycket lösgörande och lite jobb med galoppfattningar från skritt. Fick komma ner i sadeln direkt när hon var avslappnad och pigg utan att vara för het. Det var verkligen underbart att sitta i sadeln! Traven klockren, galoppfattningarna gudomliga och helt över förväntan! Var precis som att jag fick energi ur fattningen(lyfte riktigt bra på frambenen, typ som att hoppa över en bom på marken!) för att sedan hamna i en lugn galopp som jag lika gärna kunde lägga på en mycket mindre volt. Får se vad jag och mysgumman hittar på imorgon=)


<3

Jag är med och tävlar..

om denna GPA speed air evolution tone on tone hos:
KLICKA PÅ BILDEN!

Gårdagen

Jag och Flisan var enligt planerna ute och jobbade med att böja och ställa. Hon var sjukt fin hela tiden. Riktigt avslappnad och allt bara stämde, fick ritktigt bra kontakt i sadeln!

.

RSS 2.0