Helt bombad i huvet!

Igår så tänkte jag att jag skulle rida i dressyrsadeln eftersom Clappen är så känslig så har han fått lite sadelskav efter att han rakades. Så fram med den sjukt fula, gamla, skräpiga dressyrsadeln. Tyckte fortfarande att den va på håret för vid, men annars låg bra i balans osv. Red på tredelade bettet med parerstänger. Planen var att rida igenom honom ordentligt på min låssas dressyrbana, vid driftstationen. Men då kom det en lastbil och skulle tömma bajs.. Så det blev en sväng i skogen istället, med samma mål. SHIT POMMES, vad Clapton var fin, duktig, fluffig, uppmärksam, allt! Tappade jag stödet så började han kasta med huvudet(ovanligt) men det var bara att driva honom fram till handen igen så var han som en dröm att rida. Han måste ju älska skräpsadeln. Ska nog ta kontakt med Andrea så hon får kolla på hoppsadeln jag köpte av henne. För han har breddat sig sedan dess. 

Fick en jävla knäpp i huvudet, så jag har gjort en grej som jag grananterat kommer ångra. Men det kändes så jäkla bra igår att jag anmälde: 
Stackars Clapton, jag kommer att skämma ut honom. 
 
 
 

Lottakurs

Igår var det återigen dags för Lotta-kurs. Var där lite mer än en timme i förväg, är så himla skönt att vara där i tid så man slipper all stress. På själva träningen hoppade vi bana, gick typ ändå bra. Fast ändå så är jag lite missnöjd med min egen insats. Tar i honom alldeles för mycket till andra hindret i en linje, väldigt onödigt. Det är typ för att det känns som att vi bara ska braka rakt igenom. Fick i alla fall linjerna att stämma rätt bra under uppvärmningen. Inte alls lika bra under banhoppningen, då jag byter tempo hela tiden. Vilket troligtvis är en kombination av att han blir laddad efter hinder och jag blir lite osäker(tänker typ att det går för fort för att hoppa "så högt"(banan låg på 1,00-1,10). Ajja tränaträna, nästa Lottakurs ska det sitta bättre.
 
 

Lottakurs på söndag?

Känns som att oddsen att jag dyker upp på Lottakursen minskar för varenda jävla snöflinga. Kommer troligtvis ha stora problem med att dra transporten från gården. Plus att Clapton troligtvis kommer vara en apa.

Hopplahoppla

Har hunnit rida lite mer på mitt kära baby pelham. Dock så va han vääldigt tjaffsig med det i onsdags(5/3), vart som förvånad. Erica föreslog lite ändringar i tränset. Så när jag gjorde det(dagen efter) så insåg jag att sidostyckena var på olika höjd, vilket jag gissar hände när min hästskötare(bror) plockade av Clappe tränset i boden. Hoppas det var därför han var tjaffsig. Ändrade hur som helst inställningarna och han var väldigt fin att rida på det igen. Men då ska ju nämnas att det är en jäkla skillnad på att rida i manege och i skogen. Ska kanske in till KDRF på söndag, ta nått skutt och se vad han säger. 

Igår red jag honom på ponnyhack. Vilket gick helt över förväntan! Han svarade väldigt bra på bromsen, för att vara han. Sen lyckades jag rida ihop honom på det(!), tycker dock det är lite knepigt att hitta som en bra kontakt/känsla på hack. Använder det typ bara för att det är snällt, han är söt i det och för omväxling. Än så länge verkar ju lite bettväxling vara positivt för bromsen. => Vilket även underlättar för att jag ska kunna fokusera mer på sisten . => Vilket i sin tur gör allt så mycket lättare.

Ute blåser det så in åt helvette, så han får nog motionera lite extra idag då Karate Kenny(vbl 5år) är skvättig som satan... suck. 

Wopwop, har även anmält mig till Lottakurs vecka 17. Vilket blir skitbra inför tävlingarna på SRK vecka 18!
 
Snart ett år sedan => tiden går fort.
 

Boden RK

90 cm:
Var väldigt pigg så var nått missförstånd, dock felfri så jag känner mig som nöjd. I vanlig ordning va Clappen lite väl laddad, men det hör ju som till. :)
 
100 cm: (fas 1: 1-8 fas 2: 9-13)
Kändes mycket jämnare och var väldas hoppglad och sög tag i hindren. Inser såhär i efterhand att vinnarskallen förstörde vår chans till placering. Jag hade planerat rida de vägar jag red. Men, kände mig väldigt snål på tiden så jag sket i att fånga upp honom till oxern(en bom ner). Borde egentligen fattat direkt att det inte fanns någon segerchans när han skyggade då jag valde vägen mellan två hinder(hinder 9 till 10). Men attsiken så duktig han var.
 
Känns som en bra start på tävlingsåret i alla fall, hjärtegull!

.

RSS 2.0