31 oktober

Idag är det halloween och Flisan fick stå idag, då jag åkt på en sjuhelsikkes huvudvärk. Var i alla fall ute nyss och knåda ryggen på henne och tog in resten av hästarna också. Så nu står dom inne för kvällen då det är kallt och har regnat en hel del idag. Nu ska jag nog försöka mig på lite pluggande men jag är mer sugen på att ta fram olika övningar som jag och Flisan kan ta och bita i.

Om jag är duktig nu så gör jag skolarbeten annars kommer det nog något inlägg med nån övning.

29 & 30 oktober

Igår så blev det att galoppjobba en kort, kort sväng i lättsits. sen blev det massage, stretch och linement för hela slanten. Idag så blev det en längre galoppsväng, lättsits idag också, förbi kostgrytet. Men då gjorde jag en liten fuling och bytta lite vägar så då lungande hon ner sig och fortsatte jogga lugnt i bra form.

Idag fick min lill kusin hjälpa till att ta in hästarna, han är som ganska söt. Han höll längst ut i grimskaftet och lag i grimman för att få ha "kontrollen" utan att han riktigt visste om det. Hihi.

28 oktober

Idag så har jag inte ridit Flisan utan Anna har varit hit och kollat på henne. Anna är en Equiterapeft, mycket duktigt sådan. Det var dock inga större fel på Flisan utan det ända som var är att hon är lite spänd i ryggen, inte så stor del av den heller. Sen så hade hon troligtvis fått sig en spark på bakbenet så hon var lite varm på vänster bak, framsidan av hasen. Så nu ska det masseras och linementeras över ryggen sen så ska bakbenet kylas då det är varmt. Känner att jag ändå kommer att få till det där ganska fort. Inga negativa känslor, när jag tar in hästarna ikväll så ska jag lägga lite linement på ryggen och kolla igenom henne igen.

27 oktober

Idag var vi in och hoppade på ridhuset. Vi ställde upp en studsserie på 6 hinder på ena kvartslinjen och ett räcke på andra kvartslinjen. Hoppade fram på räcket som till en början var en liten sax med travbom. Sen la vi upp saxen till ett räcke och behöll travbommen. Sen tog vi bort bommen och hoppade i galopp i båda varven. Sen vart det hoppade vi studsserien ett tag i båda varven, blev dock inte så mycket då jag inte är så kry. Jag har ju typ feber och hela köret, trodde nästan inte jag skulle ta mig upp. Men de gick.

25 & 26 oktober

Åkte på en mindre hjärnskakning så jag orkade inte uppdatera gårdagen. Men i alla fall så har vi fått oss broddar runt om så det skulle gå bra att rida i skogen. Fast då visar det sig att pappa sladdat vägarna så det är hur fint som helst där nu. Det blev en dressyr runda med mycket ställa och böjja. Sen jobbade vi mycket med galoppfattningar från skritt. Hon var hur fin som helst.

Idag for vi och Angelica och Casper ut samma runda, mycket ställa och böjja idag också. Känns faktiskt riktigt nyttigt. I morgon så ska vi troligtvis in på ridhuset och träna lite, mer än så avslöjar jag inte nu men i morgon. haha.


Såhär fin är vägen!

24 oktober

Idag var jag ute och skottade stallet vid 10.00 och så blev det att spåna. Dagens ridtur blev en skrittrunda mycket ställa och böja, 45 minuter i skogen. Det var ju inte precis något underlag för att göra något annat. Vi har fått en hel del snö och det har frusit en del isfläckar också. Ge mig sommar!

23 oktober

Idag var det så taskigt väder att vi åkte in på KDRF och red inne i manegen. Vi jobbade väldigt mycket med traven från början, hon samlade sig riktigt fint sen red vi över lite travbommar på medellinjen, funkade också bra. Sen jobbade vi med fattningar från skritt för att stärka, gick riktigt bra.

Ska nog börja jobba med mer fattningar från skritt sen kanske det vore nått att få rockarden lagad så jag kan köra henne också. Men vi får se.

22 oktober

Jag vet att datumet inte stämmer bra överens med dagen, men jag tänkte uppdatera de datumet så att säga.

Igår travjobbade jag & Flisan och Angelica och Casper i skogen, blev dock inte en så lång tur då det var så fruktansvärt mörkt. Gick i alla fall riktigt bra, red på inspänningstyglar. Just för att nu då tävlingssäsongen är slut så ska vi fokusera på att bygga upp bättre muskler och placera vikten bättre på bakdelen. Så beroende på hur det går så kanske vi kan börja få till galoppombyten.

Här kommer filmen från Umeå:

Gårdagen

Red jag inte heller, hade nämligen min sista teorilektion på körskolan. Men ikväll eller rättare sagt vig 16.30 sitter jag troligtvis på hästryggen. Just nu sitter jag på skolan och har just skrivit en debattartikel för abort.


Snuttan fick alltså vila igår.

20 oktober

Idag blev det en dressyr runda i skogen. Mindre lugn sådan.. Vi träffade två ekipage tre gånger, en ryttare och en kusk. Vilket ledde till att hon vart väldigt framåt och spänd men det släppte eftersom. Tacka gudarna för det, jag tror jag måste börja träna upp lite biceps.

Bloggade inte igår eftersom jag var fullt upptagen med trafikskolan, så jag red inte utan gjorde bara allt annat. I morgon blir det en skritt tur på asfalten efter en eftermiddag på trafiksskolan.

Med lite tur så kanske jag får in videoklippen från Umeå ikväll! =D

18 oktober

I helgen har vi varit i Umeå och tävlat gick både bra och dåligt. På lördagen startade vi 0.95 och 1m. 0.95an blev vi uteslutna i på sista hindret i grunden, för att jag red som en kratta. 1m klassen fick vi en hel del fel men tog oss runt i alla fall. Red riktigt dåligt på sista hindret i den klassen. Sen på söndagen tävlade vi 1m och hade som mål att gå runt, det flöt på riktigt bra och jag fick till och med ligga 1a ett tag, men det slutade med en andra plats. Kul kul.

Den till höger är min^^
Såhär ser Flisans nya outfit ut =]

17 oktober

Idag sitter jag och bloggar i tävlingskläder, för nu snart far vi iväg mot Umeå och tävlar. Imorgon afton sammafattar jag hur det går, om det går.. hehe

16 oktober

Idag har jag kännt mer på utrustningen och bara farit ut skrittat, travat och galopperat lite, bara fjeskfjeskfjesk för att hon inte ska bli stoig. Känner såhär inför tävlingen: antingen kommer det gå bra, eller så kommer hon bara springa ifrån mig vilket medför plockepinn. Får se hur det går helt enkelt.

15 oktober

Idag har jag legat hemma från skolan, men var mycket piggare redan vid kl 12.Så vid 16.00 så var jag ute i stallet mockade åt Flisan och Casper. Sen in med Flisan borstade upp henne och provade den nya sadelgjorden, schabraket, huvan och nosluddet. Blev riktigt bra faktiskt, är nöjd i alla fall.

Sen ut i skogen, inte med den utrustningen dock. Vi for en lite längre lull tur, hon var jätte stoig och varmblodigtravare = sur och stel. Men mot slutet så började hon skärpa sig och mjuknade en del, tur det annars hade jag någ inte varit på så bra humör just nu. Sen efter turen med henne for jag ut med välutbildade Casper. Han var jätte lugn, fin och lydig. Riktigt fröjd att sitta på, pillrade mycket med galoppombyten och tempoväxlingar. Tror jag fick honom att byta i var fjärde språng mot slutet, inte så waow kanske, men kul var det!

Så imorgon känner vi lite på nya utrustningen i skogen, sen bär det av mot Umeå på lördag. Hoppas det kommer gå bra, men jag känner att jag inte har så stora förväntningar nu då hon var så stoig idag. Hoppas bara hon inte blir brunstig nu också.


En improviserad fläta jag gjorde på Casper för ett bra tag sedan^^

14 oktober

Har uppdaterat riktigt dåligt, vilket är på grund av att jag varit sjuk.. är fortfarande. Imorgon tror jag att jag blir hemma från skolan, då jag typ har feber. Känns värdare att ladda upp och bli frisk.

I alla fall i söndags fick hon stå då hon hade tappat en framsko och underlager är fruset, måndag fick hon också stå. Igår så blev det en skritt tur och lite trav för att hon är så fruktansvärt pigg. Idag blev det konditionsträning för att hon skulle få bli av med lite överskottsenergi och sen ska hon få ta det lugnt resten av veckan.

Hämtade ut mina paket idag, kommer nog bli jätte bra ska se till att prova och ta kort på dem i morgon. Då ska ni fåse. hehe.

11 oktober

Idag har jag haft fullt schema tills jag skulle ut och rida då visade det sig att hon tappat en framsko. Så istället för att rida så har jag fått ta hand om hoven och tagit ur sömmarna. Sen då jag fick lite mer tid så har jag pluggat på religionsprovet vi ska ha i morgon.

I morgon så ska jag träna lite i backen tror jag, om jag får henne skodd förstås Hoppas det! Nu ska jag fortsätta pluggandet, hörs i morgon!

10 oktober

Ett halvår med hästen! awiie :]
Idag så var vi uppe med tuppen och gick en promenad sen lastade hästarna och åkte iväg till ridhuset. På dagens schema stod som sagt hoppning. Banan såg ut då här:

Det var hur kul som helst och det gick verkligen jätte bra. Värmde upp med lite travhopp på hinder nummer fem som vi från början hade som en sax. Sen hoppade vi 3an och åttan två gånger, sedan trekombinationen två gånger. Sedan var det dags för bana, riktigt rolig bana som vi skissade ihop på vägen till stallet. Hon var jätte pigg och framåt, hoppade hela banan utan problem sedan hoppade vi den även på 110. Gick verkligen skitbra!, jag är hur nöjd som helst!

Sen fick hon en massa motötter, hihi de förtjäna hon. Kan ju bara tipsa om att på Willys så säjler dom stora fina morötter för 3.60kr kilot om jag inte minns fel! Fettvärt! =)

9 oktober

Idag blev det en skogstur, som vanligt. Värmde upp i skritt, trav och galopp sen blev det skritt i baken. Efter ridturen blev det att rengöra benen ordentligt och bada hovarna, även smörja. Imorgon blir det att hoppträna och duscha henne. Blir nog bra!=)

Borde verkligen lägga upp lite andra bilder.

8 oktober

Idag har jag enbart kollat igenom henne med lita massage och dylikt. Nu har jag inte ridit henne på två dagar, börjar få för mycket energi, men imorgon så blir det en ridtur! =D Sen kanske det blir hoppträning i helgen, beror på om jag får henne omskodd fram eller inte. Hoppas hoppas! Hade varit sköt att få hoppa henne en gång innan Umeå. =)

Bild

Var bara tvungen att lägga ut en lustig bild.
Tävling i redigt ÖS REGN! gick inte sebra.. Hon hatar vatten.


7 oktober

Idag så har jag knappt fått någon tid alls för hästen, har nämligen varit upptagen fram till 17.30. Sen så blev det promenad ut till travbanan där min älskade pålle var, alldeles upprörd över den stressade stämningen med provlopp och allt. Sen efter att ha frusit med henne ett bra tag så fick vi vår vaccinationsspruta och sen vart det bara att åka hem. Sen fick hon lite extra morötter och äpplen, då blev hon glad igen. Hihi.

Imorgon så blir det bara att massera igenom henne ordentligt och gå igenom henne riktigt ordentligt.

Bild=morgondagens arbete

6 oktober

Idag var det tänkt att vi skulle fara ut och konditionsträna, men när jag började komma mot de sträckor vi galopperar på så är det snö/isfläckar till och från över hela vägen. Så de vart mycket fattningar och mycket skritt. Vilken besvikelse att konditionsträckan nu gått i ide, kändes verkligen som att hon hade behövt få springa av sig.

Imorgon ska hon få stå eftersom jag kommer spendera hela dagen fram till 18.00 på körskolan. Sen så blir det att fara till veterinären och få vaccinationssprutan.

5 oktober

Idag var vi bara ute och luffsa lite i skogen, då det vart så mycket spring i hagen. Cittra är så bittter. Men i alla fall så blev det bara lite skritt, trav och galopp. Hon var så lugn idag att det var chockerande, antar att det beror på allt tjaffs i hagen.
Två ord: Hon var lugn och lösgjord, la sig i form utan något tryck alls i handen även i galoppen.

4 oktober

Idag så har jag stått över att rida då det riktigt öser ner snö som aah. Men i alla fall så har vi provat släppa ihop Sassa, Cittra och Flisan nu. Jag är minst sagt förvånad, jag hade väntat att det skulle vara grönt mellan Sassa och Cittra och att Flisan och Sassa skulle ha sig en maktkamp. Men idag så var det Cittra som vägrade släppa Sassa i närheten av Flisan. Får se hur det går i morgon. Hoppas det går bättre = att Cittra slutar sura och slå.

Sassa är hemma

Och om det lever om i stallet! Sassa kom hem, borstades upp och in i boxen. Hon står då bredvid Flisan och Cittra. Började med att hälsa på Cittra och det började tjuta och slås i väggarna. Hälsade på Flisan, kom en vänlig gnäggning och sedan så tjöt det till. Tillbaka till Cittra och där antar jag att hon står än. För det tjuter och slås i väggarna, Cittra är så stoig idag! Efter ett tag så fick hon även igång sin andra boxkompis Ängatrollet som stod och slog i väggen lite då och då. Jag längtar till i morgon då det ska ha slutat regna, för då ska stona släppas ihop i hagen. Blir helt klart spännande!

Utökad beställning

Nu har jag även beställt ett schabrak, huva, nosludd och en fin tävlingsmapp. Färgen blir suprise! När jag fått mina grejjer så lägger jag troligtvis upp en bild. Om jag är nöjd så att säga. Hehe.

Just nu så regnar och blåser det jätte mycket. Får se när jag söker mig ut och rider. Men först så ska vi fara och hämta hem Sassa. Måste erkänna att jag saknar henne. Huvvah, ska nog se till och ta en bild på henne när hon kommit hem: Hon är en riktig skönhet, typ som min häst. Hihi.

3 oktober

Idag blev det somsagt att fara konditionssträckan, men tänka samla och dressyrfjanta. Till en början ville hon inte riktigt acceptera bettet. Men efter ett tag så var hon hur lätt som helst i handen.
Två ord som beskriver hästen under turen: Framåt men samtidigt lätt i munnen.
Nu är det så att jag tänkt förbjuda mig själv för att skriva: "Det gick bra". Så nu istället så ska jag som jag gjort ovanför, två ord helt enkelt.
Beställde nyss en hopplpatta, sporrskydd samt nya tyglar! Kanoners, har jag tur får jag de innan Umeå! =D

2 september

Dagens träning bestod av ett lungt dressyr pass. Just för att bara känna igenom henne ordentligt . Imorgon hade jag tänkt göra en annan version av konditionsträningen. Då ska vi istället satsa på att sätta ihop så mycket som möjligt. Tror dock bara vi kommer ta fyra sträckor istället för sex som vi i vanliga fall tar. Men vi får se hur det blir. Två veckor kvar till Umeå, tagga! hihi.

30 september und 1oktober

Igår var jag och Flisan ute och konditionstränade den längre sträckan och hon var knappt ansträngd efter det. Känns rå bra, ska dock inte utöka konditionsträningen bara för de utan bara hålla igång den i samma nivå. Anmälde även till Umeå i går, så den 17-18 oktober tävlar vi! kulkul.

Idag for vi bara ut lallade i skogen, jobbade mycket med att sätta tillbaka och STÅ STILLA i halterna. Gick väl helt okej med att stå stilla, inte mer än så..


Fick lägga in en gammal bild idag, eftersom jag bloggar från min brors dator.
Han fyller förresten 16 idag, grattisgrattis!!!

.

RSS 2.0