1 december

Jag är less min bloggpaus.. dock så lovade jag mig själv att inte blogga förrän jag avklarat vissa saker så här kommer bara en bildbomb från en blöt dag:

Flisan

Brasilia med tjockmagen(bäbis)

Cittra - Flisans hagkompis

Ängatrollet - har flyttat nu

Ängatrollet igen

Stallkatten Jerry

Varning för dålig uppdatering

Anledningen till denna usla uppdataring är följande:
* Jag är snart inne på 18 levnadsår
* vilket innebär att jag läser mitt tredje år på tuffa thoren
* även att jag måste plugga hårt för att klara av körkortet
* och inte nog med det så ska jag hinna med att träna hästen

Jag hittar knappt andrum mellan allt så nu bestämmer
jag mig att göra en bloggpaus, förlåt.
För att den ska upphävas så krävs körkortet, så det kan ju ta ett bra tag.
Men det gör ju även att jag pluggar hårdare hoppas jag.

Dålig update.

Har inte uppdaterat de tre senaste dagarna på grund av att jag helt enkelt varit för lat! Men i alla fall i torsdags så blev det lite konditionsträning, inte så långt som vi vanligtvis kör på sommar vägarna. Sedan så blev det stretching både före och efter passet. Igår så red jag en tur barbacka i skogen tänkte att hon skulle få ta det lugnt då vi skulle hoppträna idag. Men då är det ju så här att idag är inte min dag. För det första så var jag(är fortfarande på an) på lan. Har fått sova ungefär en halvtimma på grund av olika störande personer. Har legat i massagestolen för att få energi och tro det eller ej men det funkar, känner mig pigg fast sliten, inget ovanligt med andra ord. Sen så fick jag för mig att fördriva tid med att gå ut till royal och köpa linement. Kändes bra att ta sig ut men väl framme så var det så klart stängt. Inget linement. Nu om ett tag så ska jag köra lite bil och hoppas på att det inte går illa, det är ju som sagt inte min dag. Får se om jag hinner rida idag, Då kommer troligtvis en till update isf.

11 november

Flisan hade väldigt brottom in i stallet idag så när jag skulle mocka så fick hon följa med in och tugga på lite hö. Hon är som sötast. Sedan så blev det en barbacka skritttur i skogen med stumpan. Gick väldigt bra, sen blev det stretch, massage och lite hovvård. Imorgon så blir det nog ett lite hårdare pass för då kommer jag kunna rida i solljuset. Så det blir nog bra. Sen på fredag så blir det lugnt och på lördag ska vi kanske hoppa. Men man vet ju aldrig, börjar vara riktigt länge sedan vi hoppade typ 2 veckor om inte mer.

10 November

Idag så hade jag bara en lektion så ännu en gång var jag hemma tidigt och kunde rida i dagsljuset. Idag så jobbade vi mycket med böja och ställa sedan många fattningar istället för att galoppera en längre bit. Gick bra trots att hon såg lite spöken lite då och då. Efter passet i skogen, för dem som inte förstod det, så blev det stretch som vanligt. Nu ska jag fortsätta med skolarbeten huh.

9 November

Idag så fick jag åka bil hem med älskade Emmy så jag var hemma lite tidigare än vanligt. Tog mig i alla fall ut i stallet mockade och hade inga höga förväntningar på dagens ridpass. Eftersom hon stått i tre dagar på grund av snöovädret och skolan. Så jag hade räknat med att tugga snö några gånger, men faktum är att hon var jätte fin och skötte sig jätte bra. Det blev en timmes tur med mycket övergångar i alla gångarter. Sedan i stallet blev det stretching för hela slanten.

7 November

Idag var det tänkt att vi skulle in och hoppa på ridhuset, men det blev inte av då det snöar som ett as och inte går ta sig någonstans. Har i alla fall lite goa bilder att lägga ut:

4 & 5 oktober

Igår så hann jag inte med att rida. Det var nämligen en lång skoldag och direkt jag kom hem så åkte vi iväg och hämtade en massa hö så hästarna ska få mera mat, då frådet börjar vara tunnt.

Idag så har vi varit ute på mörkerritt i skogen. Jobbade mycket med tempoväxlingar och mörkerseende haha. Det gick i alla fall bra, känns dock lite surt att jag inte hinner med att rida henne imorgon då det är skola ända till 20.00 om inte senare. Dumt, pappa fyller ju också år i morgon.

SKÄMTA INTE

Jag vet inte vad jag ska säga, helt otroligt!

3 november

Idag så kunde jag som sagt få mig hem tidigare då jag enbart hade en lektion idag. Så jag var i stallet vid 13.30 nått. Plockade in Flisan borstade upp henne och stretchade bakbenen framåt och kollade igenom henne. Sen sadel på och ut i skogen. Idag så har vi klättrat lite i backe(inte den tunga skrittbacken) utan en mindre brant och lagom hårt underlag i så det faktsikt går att galoppera. Det blev två vändor i båda galopperna och sedan bara lite lösgörande. Hon skötte sig jätte bra men vart lite väl taggad mot slutet, men det löste sig som sagt. Efter vår tur i skogen strechade jag igenom hela Flisan samt fick henne att skjuta rygg, så blir hon riktigt mjuk å fin.

Har jag tur så hinner jag rida även imorgon, vi ska nämligen hämta hö då. Tror jag i alla fall.

2 november

Idag har det varit riktigt skitväder. Så istället för att rida så tog jag och mockade stallet i lugn och ro. Sedan tog jag in stumpan och masserade henne riktigt ordentligt och sedan blev det en hel del stretching också. La ner lite extra energi på att stretcha bakbenen framåt så man riktigt kommer åt ryggmusklerna. I morgon ska jag rida oavsett väder för då slutar jag riktigt tidigt och hinner med att rida i solsken.

Jag är med i en tävling



Läs mer om tävlingen här

Kolla 3.43!!

Som sagt kolla videon på 3.43 helt sjukt så imponerad jag blir av ekipaget. Framförallt hästen, inte ett touch på hindrena över huvudtaget, imponerade! Hehe, jag sitter alltså just nu och kollar på massa youtube filmer och blir jätte taggad på att tävla, det är helt sjukt så taggad jag är på att tävla men det är länge kvar. Efter jul är det KM och det är närmaste tävlingen just nu.

Rodeo? nej aldrig!

Då jag var liten tyckte jag att det va sjukt bra gjort för de som sitter kvar på hästarna. Sedan då häst intresset växte och lärde jag mig att hästar aldrig gör något sådant utan anledning. Jag trodde att de oinrida hästarna, pappas travare, skulle kasta mig åt fanders som rodeo på teve för att det är de oinridna hästar gör. Men sen fick man ju lite förnuft och lärde sig att: Rodeo inte är en sport utan djurplågeri. Jag förstår inte att folk kan underhålla sig med att se något sådant. Det är alltså peppade män som sätter sig upp på vettskrämda hästar. De får ett typ grimskaft att hålla i som de sliter ihop hästen med, så den blir spänd och fast i ett järngrepp. Den sparkar och slår i panik. Just framför bakknäet så går en lina spänd. Spänd ungefär som en täckesgjord, det ser helt harmlöst ut men i själva värket så just vid bakknäna så sätts "sporrar" in ordentligt i hästen så den slår och blir helt vild i försöken att komma undan den smärtan. Det är alltså ren djurplågeri, se den här videon utan att fälla en tår? nej det går inte. Det här är hemskt.

1 november

Idag har vi jobbat med galoppen idag med. Först när vi skrittade fram så passarade vi ett litet sandtag och så lät det som att något hasade nerför ett träd, så Flisan såg spöken. Men gumman då tänkte jag och satte igång henne i skritt framåt igen och då började det bullra ner stenar i sandtaget så både jag och Flisan trodde det var spöken så vi travade där ifrån. Hihi sikka mesar vi är. I alla fall sen jobbade vi lite med galoppen, jag tror det tog ganska bra för hon var väldigt slarvig med benen i de sista fattningarna men duktig stumpan fixade det bra ändå. Efter vår tur så lade jag lite linement efter ryggen som Anna visat till. Sen plast på det föratt få mer effekt då hon inte är så känslig mot värme. Sedan vart det stretching med bakbenen framåt som vanligt. Så borstade vi igenom henne ordentligt så hon fick torka, sedan av med plasten, på med täcket och ut i hagen.

Undra vad det riktigt va som spökade i sandtaget, nog är jag nyfiken nog. hmm..

.

RSS 2.0