Dåglig update som vanligt.

Har inte hänt speciellt mycket, när jag jobbat som ett as. Tävlingen på ridklubben Sandgärdan blir i alla fall inte av utan vi satsar på vännes 0,95 och 1 m eller omde va 1,05. Har i alla fall just precis skissat upp två hoppbanor, en kontroll, lynad och styrketräningsbana och en vanlig hoppbana med lite roliga svängar. De kommer nog upp så snart dom är använda. :)

Tävlingsdag

Har precis landat inne efter att ha varit iväg och tävlat 0,95 och 1,05 i Piteå, gick väll inte bäst men det gick ändå jätte bra.

0,95:
Hoppade fram inget pet, inget stopp utan allt bara stämde bra. Kom in på banan red igenom alla hinder med en del halvroliga språng och när det väl kom till omhoppningen gick de fortfarande super. Tills jag kom till sista hindret och släppte allt på henne flera meter innan hindret vilket slutade i en rivning. Men allt kändes jämnt och fint, trots lite knasiga men mjuka språng så var balansen med hela tiden => inga dunsar i sadeln eller ryck i munnen, vilket gillas.

1,05:
Hoppade fram lite, även denna gång stämde allt bra, väl inne på banan fick jag för mig att ta ut svängen för mycket eftersom det såg ut som att de skulle släppa där alla andra ridit, inget jag skulle ha gjort dock så ett stopp på ettan och ett "vänta" eftersom hon petade ner hela framkanten. Bytte och provade rida på i vänster varv, vart inte heller bra ett stopp och ett till vänta eftersom hon petade ner den understa bommen på ena sidan. Red an ettan igen och denna gång ur höger varv och där alla andra ridit, gick självklart jätte bra och resten av banan flöt på som en dans, inte ett ända pet, inget stopp inget nått. Allt gick skitbra!

Nu ikväll ska jag och Angelica försöka planera vilka tävlingar det kommer att bli i Augusti.

Min svaga sida: sluta rida mot sista hindret (måste jobbas på, ska nog börja tänka att jag ska hoppa ett hinder till efter det sista.(som Anna sagt till mig många gånger tidigare.))
Min starka sida: balans och följsamhet.

Lite kul att en ryttare faktiskt kom fram och pratade med mig efteråt. Hon sa att jag borde tänka mer på att rida bestämt redan mot första hindret, eftersom att sedan när jag red resterade delen av banan så flöt allt på jätte bra och hon berömde även Flisans hopphjärta och sa att om jag börjar tänka på det så kommer det enbart ge bra resultat. Hon har rätt, gillar ryttare som gör som hon, dvs: kom fram och pratade med mig och var faktiskt riktigt trevlig utan att verka överlägsen.

Vet inte om någon läser min blogg just nu men i alla fall en fråga till dom som gör det:
Är det bara jag som faktiskt glömmer bort vilka vägar jag rider efter att jag hoppat?

Snabb update

I måndags fick lillgumsan vila borsett från den studen jag fick jaga henne i hagen ett tag. Skule nämligen smörja hennes hovar och tänkte: jamen går ju fort att ta med sig en hovkrats och flaskan i hagen. Men självklart så tyckte hon inte om flaskan så efter en stunds jagande så ställde jag ifrån mig flaskan och går mot henne igen och självklart kommer hon fram som vanligt då. Haha, vet inte riktigt vad hon fick för sig.

I tisdags vart det ett sent konditionspass/intervaltraning. Men eftersom de vart just så pass sent så tog vi bara fyra intervaller istället för vanliga sex. Gumman var taggad som vanligt och allt gick super bortsett från att jag fick ett pisk i ansiktet av en bladlös björkkvist.

Igår så jobbade vi lite med galoppstärkande övningar och lyndad. Vart mycket fattningar från skritt och böjda spår. Gick hur bra som helst, måste säga att det är helt underbart att sitta i sadeln och bara känna harmonin när allt går avslappnat med en mjukkontakt.

Idag så blir det ett kort lösgörande pass i skogen sen ska vi duscha, frissa manen lite och packa inför morgondagens tävling. Slutar nämligen jobba klockan 14:00 imorgon sen har vi planerat att åka härifrån klockan 14:30. Så Angelica kommer att komma till mig lite tidigare och göra klart de sista innan vi beger oss mot tävling. Helgens klasser blir 0,95 och 1,05.

plumman <3 ;*

Söndag

Hatar att jag inleder alla mina inlägg med att jag är en kassbloggare men de får ni leva med.

I alla fall idag(se: igår, söndag) så var vi in och hoppade en liten bana vid 18:00 tiden. Det vart en specialare av strömsholmsfållan/Blixten vad ni nu vill kalla den. Har hört väldigt många namn på den. Istället för att placera alla hinder så de formade en blixt så ställde vi dem på en rak linje och hoppade mer eller mindre snett över alla hinder (Klicka & se bild).


Det lila föreställer 6,5an vilket innebär en hjälpbom i galopp 6,5 meter och sedan ett stigsprång det andra onumrerade hindret föreställer en kort och låg mur. Hinder nr 1: Oxer med mur i mitten, Hinder nr 2: Räcke med grind, Hinder nr 3: Räcke och Hinder nr 4: Oxer med däck i mitten.

Vi valde att hoppa fram lite på den lilla muren och sedan lite på 6,5an gick riktigt bra och allt bara flöt på som de skulle, kanske skulle kunna sätta lite minus på att hon tog av lite för stort över första bommen i 6,5an men på med lite skänkel och vi tog oss ut utan problem. Sedan när vi skulle hoppa bana gick det hur bra som helst, allt stämde klockrent, lugn och fin och bytte galoppen i sin egen takt men i god tid före hinder. Hoppade banan två gånger på 0,95-1,05 och kunde inte vara mer nöjd. Sedan hoppade vi några språng på de små hindrena igen och gav oss för dagen, känns super inför Piteå! =D

.

RSS 2.0