Hoppträning för Lotta Sjöberg

Dag 1: 
Gick inte bra men inte dåligt heller. Jag var väldigt ofokuserad och Clapton var stressad och springig(Glömde såklart min martingal). Från början var det travbommar  på böjt spår två steg mellan, sen galopp över de. Kan säga att jag inte är det minsta nöjd, fick som aldrig tag i honom. Sedan hoppade vi lite linjer på olika avstånd, var väl lite samma där, stark och springa. Men vi hoppade i alla fall. (Y) Får väl egentligen vara nöjd att han inte ballade ur på hinder iaf. Sen får jag se till att ÄTA annars klarar jag inte av att fokusera..
 
Dag 2:
Började dagen med att käka så jag skulle orka. (Tydligen ska man äta frukost, konstigt...) Hur som helst så hade jag bestämt mig för att lämna gården 8.15. Så att vi i luugn och ro skulle kunna göra oss klara. Men monstret till häst tyckte att det inte passade att gå på transporten. Kändes som att det skulle sluta farligt när han är helt ouppmärksam som allt i omgivningen ink. mig. Så när pappa kom hem, efter att ha motionerat den nyblivne valacken, så fick han lasta. Clapton tjurade lite med han oxå, men det går inte tjura med pappa kan jag ju säga. Så efter en liten stund stod hästen på transporten. 
Så när vi väl var framme så var det bara att bära in alla grejjer och göra iordning hästen. Bestämde mig dagen innan att jag skulle rida fram på graman, eftersom han blir mycket lugnare och börjara arbeta fortare(trots att man knappt använder gramanen).Vi började med att rida upphöjdbom fem korta galoppsprång upphöjdbom på volt, gick hur bra som helst, stämde varje gång. Sedan gjorde vi det i vanlig arbetsgalopp á fyra galoppsprång. Gick oxå hur bra som helst. Efter det tog jag bort gramanen och dit med martingalen. Hoppade lite linjer och komdination på olika galoppsprång, det skötte han oxå väldigt bra. Sen avslutade vi med bana på 1m, som även den stämde hur bra som helst. Är verkligen jätte nöjd.
 
Nu ska vi fortsätta träna med galoppen:
Raka linjer: variera antalet galoppsprång
Svängar: bibehålla ett bra tempo.

Fortsätter..

Hittade även Arabiskt fullblod bakom Spanier. 
 
 

Gå och lägg dig!

Sitter och googlar en massa på Clatpons mot och far, bara för att få veta mer om dem. Hittar typ inget alls, är ytterst besviken på internet... 
Hittade iaf en bild på Lipton:
Profilbild
(http://www.haststam.se/horse/view/50868)
 
Och en film från 1990:

SUPERLADDAD!!

Jag håller på att längta ihjäl mig till helgens hoppkurs, vilket innebär att det kommer att bli en lååång vecka.. suck!
 
 

Banan

Igår så fick jag för mig at lastträna men Clappe gick på direkt så jag slängde tränset i bilen och åkte in på KDRF och red lite barbacka-dressyr. Från början var han som vanligt men sen när jag galopperade så tog han vääldigt långa steg och ville som ila iväg och bocka av mig. Så jag saktade av och travarbetade en stund till. Sen började vi om att galoppera igen och då gick det mycket bättre.
Jobbade lite med allt möjlgt igår. Mycket volter och sepentiner för att få honom avslappnad och för att bibehålla fokus Jobbade även med flyttningar(skänkelvikning, öppna, sluta) vilket gick bättre än förväntat, himla skönt att ha speglar i ridhuset så man ser precis hur hästen sätter hovarna. Sen jobbade vi även med ökningar i både trav och galopp. Vilket också gick bra, övergångarna är jag riktigt nöjd med => jag satt ju kvar!. Sen avslutade vi med att galoppera innanför spåret, för att träna på att rida rakt. Även det gick som smort. Nu ska jag börja rida i sadeln igen, tjohoo... har ju knappt suttit i den sen jag köpte den.. 
 

Barbacka

Idag har Clappebus fått sig en skrittur, då det fortfarande blir styltor under tassarna. Hade egentligten hoppats på att kunna travarbeta lite också. Men iaf så stretchade vi både före och efter skrittandet väldigt noggrant då han behöver det, tycker att han var väldigt cool och accepterade att jag böjde en massa på honom. Hoppas det är kallare i morgon så jag kan få prova trava litegrann.
 
Måste jag nog leta mig in till ridhuset snart så jag får rida igenom honom ordentligt..
 
Söta Flisan får stå för bilden idag:)
 
 
 

Anna Dahlberg

Har precis haft besök av Anna Dahlberg(equiterapeft). Till en början var det väldigt jobbigt för Clapton att stå jämnt med alla fyra ben, men efter en stund och lite muta gick det bättre. Han var låst kring manken, så det har hon lagat till, sen ska jag komplettera med stretching. Ska bli så himla spännande att se hur han tar detta! Troligtvis kommer han komma mer till ro, eftersom han kommer kunna nyttja sina muskler och röra sig på ett bättre sätt. 

Längtar som en tok till hoppkursen för Lotta den 23-24/11. Ska bli superkul nu när jag knakat ryggen, Clapton "knakat" ryggen, sadeln sitter som ett smack och ett psof-träns på det. Borde ju gå huur bra som helst.. Har dock inte hunnit rida så mycket med tränset så jag kan inte utvärdera det(om det hjälper eller så), men det tror jag att det kommer göra.
 
Så här fin var min rygg innan Tommy knakade till den :) 
(Det ska vara grönt hela vägen på båda sidor. Lila är halvdant och ju mer rött ju sämre.)
 

Kroppskontroll

Nu har jag kännt mig duktig. Tog faktiskt ledigt från jobbet nu på fredag eftersom jag känner att jag MÅSTE fixa till ryggen. Så kl 15.00 besöker jag Tommy på Skellefteå kiropraktorkliniken. SKÖNT!

Sen har jag även kontaktat Anna Dahlberg, men hon hade lite fullt upp för stunden så hon skulle ringa upp vid tillfälle. Känner mig havlduktig som bara tvär tog tag i detta. Höhö. Hoppas att hon har tid i början av nästa vecka.
(Bild lånad från Annas hemsida)

Sadelinpassning med Andrea Waller

Idag har jag varit ytterst snurrig i bollen.Vi har varit in på KDRF och kollat upp sadeln och provat nya. Eftersom vi kom fram till att den gamla inte ligger som den ska skapar tyck bakåt och stör bogbladets rotation. Hur som helst så har jag ridit i säkert 10 olika sadlar och till slut efter att ha bytt mellan de två som låg bäst 4-6 gånger så har jag köpt en ny sadel. Det blev en Lippo Fazzino, hoppas att detta kommer ha en lugnande invärkan på Clapton. Men det återsår ju att se. Är i alla fall väldigt nöjd och har då numera en sadel som passar min häst perfekt. 
 
För övringt måste jag åka till kiropraktikern, känner att det inte alls är som det ska och dessutom hugger det i axeln när jag skrattar...och på 'tal' om det har jag planerat att Anna Dalhberg(equiterapeft) ska få komma och kolla igenom Clapton, får se när jag ska lyckas boka in det . Men de kommer. :)

.

RSS 2.0