Update dressyrträning

I onsdags åkte jag in för att rida dressyr för Madde, gick superbra. Värmde upp redan från skritt med att vända på 'bakdelen' för att få koll på bogarna. Sedan fortsatte vi med traven på samma sätt mycket bågar, serpentiner och fokus på att han ska acceptera tygeltagen. Sen en uns galoppjobb på volt med samma tänk, acceptera+drivning. Sedan red jag igenom programmen som jag ska tävla(haha..). Gick hyfsat ändå. Känner dock att jag måste plugga på programmen mer då det inte riktigt sitter. Vart en del dåliga vägar, han är lite knepig att rakrikta. Men mitt mål är att komma över 40%, så jag hoppas att det kommer gå. 
 Madde och Clapton:

Styrkepass+lastträning

Idag har vi galopperat i backe. Körde fem vändor i varje galopp och tränade vändningar på bakdelen i skritt. Gick som bra, red i rätt samlad galopp så det tog nog rätt bra. Avslutade med att skritta en vända i 'skrittbacken'. Som är ganska tung och brant. 

Sen var vi klar i lagom tid, så jag tyckte vi skulle lastträna lite. Gick superbra, kan inte klaga på nått. Känns bra inför kommande träningshelg. 
 

Tisdag

Idag har Clapton fått gå lite lösgörande dressyr. Orkade inte sätta stigläder på dressyrsadeln, så nu känner jag mig rätt öm i låren. Han var i alla fall riktigt uppmärksam och jobbade på bra. Sen när vi vände hemåt fick jag dubbelt så mycket hästkrafter. Galopperade en bit och gjorde ett gäng halter så lugnade han ner sig igen. Kulkul, imorgon blir det hoppträning.



Jobbade med lite respektbyggade på marken(första gången jag provar). Flyttade honom höger, vänster och på liten volt. Tycker ändå det gick bra. Från början visade han lite av de beteende han använder då han inte vill gå på transporten. Men det släppte rätt fort ändå. Han ville gärna springa genom vändningarna, bad honom skritta eftersom han tappar alldeless för mycket fokus om han blir stressad. Provar igen imorgon. (Y)

Manege-fredag

Åkte in till ridhuset i fredags. Byggde fram en liten "ta det lugnt"-övning(4st galoppsprång mellan hindren). Red fram lite lugnt i alla gångarter. Sedan red jag igenom LB:3 programmet som vi ska starta. Vilket kändes rätt bra, tempoväxlingarna stör honom inte alls utan fungerade superbra. Tycker inte vi har några direkta svårigheter med programmet i sig. Bara man är uppmärksam under galoppökningen på diagonalen. Annars är det största problemet att slappna av för Mr Tens. Sedan hoppade vi övningen 3-4 ggr i varje varv, red både rakt fram och la volt. Han var super lugn så vi lämnade övningen så fort. Sen red vi igenom LA:4an. Det gick egentligen bra ändå. Han har inga större svårigheter med rörelserna. Det jag får tänka på är att vara väldigt tydlig med vändningarna i skritt, stillhet i halter, ha mycketmycket ben när vi ska rida förvändgalopp(då jag inte vill gena) och sen vill jag även ha ut mer av skänkelvikningarna speciellt undan höger skänkel. Sen har vi det där spännis problemet. Han har så otroligt mycket energi, är jätte känslig och tittig. >Vilket medför att jag inte kan rida honom i den form jag vill ha honom, utan rider honom lite mer 'kravlöst' för att han ska försöka slappna av... Men det är ju bara att jobba vidare, vi tränar väldigt mycket halter nu när vi rider. Mest för att han ska kunna stanna och stå still utan att det börjar krypa i kroppen, lättare sagt än gjort(men vi kämpar).
 
 
 

.

RSS 2.0