HARREGUUUD

Hittade just en fruktansvärd länk:


Så fruktansvärt hemskt, dom som har satt upp tävlingnen vet väll antagligen att det finns vilda djur över huvudtaget så visst fan kan man sätta upp någon form av staket runt dessa tillställningar. Något så hemkst...!

31 december

Jag var alldeles nyss ut i stallet och gjorde allt klart för ikväll. Flisan ska få ta och vila idag då hon tävlat två dagar i rad och ja, jag tyckte hon gjort sig lite förtjänt av en vilodag. Sedan är detta lilla sto så helt otroligt brunstig att jag vet inte vad. Jag har aldrig varit med om något liknande. Hon surade ju ihop igår på hoppningen och nu förstår jag verkligen varför. Hon är grinig och bossar runt i hagen nu som aldrig förr, hon sprang runt och toka sig så att en bensnöre räk på täcket. Sedan då jag ska gå in och sätta tillbaka de så ska hon bara toka runt ännu mer. Men det lite muta så gick det vägen och hon kunde lugna ner sig och kramas ett tag. Puh, ston är som fina ändå. Hoppas bara hon inte tänkt fortsätta vara såhär senare, annars är det väll bara att göra de bästa av situationen.

30 december

Idag har jag tävlat i klubbhoppning(klubbmästerskapet) det gick åt helvette. Efter att ha packat och fått allt klart för avfärd så vägrar hästen gå på transporten, vi försökte i ungefär 1.5h innan vi gav upp och ringde min pappa. Så då skulle jag åka iväg till stallet och hjälpa till på tävlingen medans pappa skulle komma hem och lasta henne. Då hade han självklart fått henne på transporten direkt, hon tycker om pappa. Sedan när vi skulle tävla då, då var hon sjukt fin i dressyren så jag han tänka fan att hon inte var såhär fin igår. Sedan när vi skulle hoppa fram gick det sjukt dåligt hon var en riktig stoppkloss trots att det här är bus enkelt för henne. Det var alltså en såndär dag då man funderar varför man håller på med ston. Men vi får ta igen det här i Boden den 21 februari.

29 december

Idag har jag som sagt varit och tävlat/tränat dressyr. Gick väll helt okej, jag känner inte att jag är helt nöjd över min insats med det var helt okej ändå. Sist vi tävlade dressyr var den 16 maj dvs innan jag ens tagit henne på foder. Sedan nu över 7 månader senare så ökade vi i alla fall vår procent med hela 12,42 extra. Då kanske folk förstår hur illa det var första gången dp vi fick 54,48% idag. Men det är mycket jobb kvar i galoppen för att vi ska få några högre poäng. Så det blir att jobba mycket lydnad, galoppfattningar, växlingar massa annat, sen kanske vi får till det bättre til nästa dressyrtävling. Beroende på hur pinsam jag tänkt vara så kanske jag lägger ut en film från dagen senare. Men vi får se, nu tillbaka till barn vaktandet!

Nuså

Vaken, pigg och alert både jag och hästen har fått oss frukost. Snart bär det ut i stallet och börja bege sig mot Ersmark för att tävla fjollsport(dressyr). He-he Uppdaterar när jag kommer hem mer eller mindre fort beroende på hur det går. ^^

28 december

Idag blev det ett ytterst kort pass i skogen då varken jag eller Flisan var speciellt glada på detta väder och underlaget. Det blåste som ett as så all snö piskade i ansiktet, sedan var underlaget delvis hårt på ytan och mjukt under och det gillas inte! I morgon ska vi i alla fall rida inne, kommer vara så skönt.

Vart ett fjuttigt inlägg men jag fryser som ett as och ska hoppa in i duschen.

Idag

Så blir det en skogstur senare mot kvällen, för att dom ska få vara ute så mycket som möjligt. Ska i alla fall enbart känna igenom henne för att vi ska vara med i klubbens dressyrtävling, ska rida LB:1 2006(http://www.stallbacken.webbland.se/dressyr/program/LB106.html). Får hoppas att det går bra, och på onsdag är det hopptävling på klubben. Kan ju säga att jag inte har några höga förväntningar, så länge jag förbättrar mitt resultat på dressyren och kommer runt i hoppningen är jag nöjd. Nu ska jag fortsätta plugga på programmet så det sitter som ett smack.

27 december

Idag så blev det en skogstur med lydnadsträning. Vi jobbade med många växlingar i gångarterna men även väldigt mycket trav-halt-trav. Gick väll bättre mot slutet än vad det gjorde från början, men det är ju så det skall vara. Sedan när vi kom hem till stallet igen så blev det att natta hästarna och ge extra mycket hö till Cittra som varit och tävlat i Umeå och därmed itne fårr lika mycket som hon brukar. Hon knep sig en fjärde placering i lärlingsloppet i alla fall och det är ju kul!

Dåligt uppdaterat

Kan ju börja med att uppdatera julafton. Det var då jag hade planer på att konditionsträna, men så blev det inte. Istället när jag kom ut i skogen så var det enbart en väg som var uppplogad och då kom jag på att jag inte plumsat i snö med häst på hur länge som helst så vi värmde upp efter de uppplogade vägarna sen blev det plums för hela slanten, det var mys. Sen när vi kom ut på den plogade vägen igen så var det en liten fröken som hade välsigt mycket sprall i benen.

Igår så blev det en lugnare tur eftersom det var så fruktansvärt kallt, ursh, vad jag är sugen på sommar säger jag bara. Idag så var det tänkt att jag skulle in och hoppa men när jag var uppe vid 6 så insåg jag att mamma hade tagit bilen för att envisas med att jobba 3h innan de skulle dra iväg till Umeå på trav. Så jag har just bestämt mig för att rida hästen vid 18 någon gång för att senare natta alla hästar i samma sväng. Uppdaterar dagens ridpass efter det! =)


Ge mig sommar och värme!!
(På bilden: Curious Casper, tyckte att det var ett så bra exempel på sommar och värme!)

22 december

Idag så ska Flisan få vila igen sig från gårdagen. Det var egentligen tänkt att jag skulle ut och skritta men bestämde mig för att massera igenom henne ordentligt istället. Mest för att få henne mjuk i musklera, öka blodcirkulationen och all som hör till även för att se över henne ordentligt. Synd att jag inte hade med mig mobilen så jag kunde filma lite samtidgt som jag masserade halsen, ojj va skönt hon tyckte det var. Hon somnade nästan. I morgon blir det troligt vis att hinna fara ut en sväng i skogen, får se hur det blir med planeringen. Bara vädret avgör.

Nu har det kommit ungefär 40cm snö nu... ge mig sommar!!

21 december

Idag har det varit en heldag på KDRF med två pass, ett dressyr- och ett hopppass. I dressyren jobbade jag mycket på volt och improviserade böjda spår. Mycket galopp och trav, känns som att hon bara går bättre och bättre för varje gång vi är in. Nu tycker jag att galoppen börjar fungera otroligt mycket bättre och traven ska jag verkligen inte klaga på. Det enda lilla problemet med traven är väll att hon kan ha lite för brottom i sidoflyttningar så hon blir lite stel, men någon dag får vi säkert till det där med.
Sen hoppade vi en del gick riktigt bra det också, dock sämre mot slutet. Jag antar att hon var slut, det skulle då verkligen inte vara konstigt så att säga. Från början var hon inte riktigt lika på som hon brukar men sedan bev det bättre och övningarna funkade bra. Höll nästan på att åka av en gång , haha men de får ni se på filmen som jag troligtvis lägger in i morgon. Dock så kändes det som en bra "nästan avfallning" eftersom det inte vart några dunsar i sadeln utan det va som att jag flög en bit sen mjukt tillbaka i sadeln. Ska bli kul och se^^.

Här är banan:

Gårdagen

Igår så blev det en kort liten tur i dagsljuset. Blev mycket växling av gångarter sen av slutade vi med ett skrittjobb. Funkar riktigt bra, kommer fortsätta med mycket växlingar mellan gångarterna eftersom jag upplever det mycket givande. Snart ska jag nog bege mig ut i stallet igen packa och göra klart för vår lilla utflykt till KDRF.

Gårdagen

Igår så var jag i Lycksele hela dagen på "lillajulafton" så jag hade helt enkelt inte tid att uppdatera. Flisan fick alltså vila igår. Idag så blir det nog en lite lugnare tur då jag och Angelica ska in och träna på KDRF i morgon, dressyr på morgon och hoppning på eftermiddagen.

Listan för tävlingsryttare

Listan för alla tävlingsryttare

Hur började det:

1. På vilken klubb började du rida?
Kågedalens Ryttarförening
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag? Måste nog säga Åsa Netterbrant(fd.Roslin). Hon tog mig från skogsturerna och ut på tävlingsbanorna, många av hennes visdomsord finns fortfarande i huvudet.
3. Vilken häst har lärt dig mest? Carerra lärde nog mig mest både på hästryggen och skötsel. Sedan Lola på tävlingsbanan eftersom hon var den första hästen jag tävlade. Dock så utvecklas man hela tiden
4. När började du tävla högre än klubbtävlingar? Ojj, undra om det var 2005, nee måste varit ännu längre sedan.
5. Vilken häst har du mest placerinar med?
Lola, men inte länge till he-he

Dressyr:
1. Vem är den mest utbildade häst du ridigt?
Svårt antingen Carerra eller Curious Casper, kunde dock inte så mycket när jag hade Carre.
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?
Carerra, 4de plats LB
3. Vad är det svåraste program du ridigt? Tävlat LB, men privat LA
4. Vad tävlar du för klasser?
Just nu tävlar jag LB någon enstaka gång på hemmatävlingarna
5. Vad har du tagit för placeringar i år?
he-he inga dressyr rosetter, har enbart tävlat en klass i år^^

Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?
Lola, 140
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?
Miss Snowball, 110
3. Vad tävlar du för klasser? 0.90-1m, planer på 1-1.10m nästa år
4. Vad har du tagit för placeringar i år? Fjärdeplacering med Bernhard, två fjärdeplaceringar och en andra placering med Miss Snowball
5. Vilken klubb föredrar du att tävla hos?
Den bästa tävlingsbanan jag varit på hittils är faktiskt hemma på Kågedalens Ryttarförening, annars Vännes rf.

Häst:
1. Vem är den hetaste hästen du ridigt?
Miss Snowball, alltid pigg på skänkel och taggar.
2. Vem är den starkaste hästen du ridigt? Curious Casper under konditionsträning, har man inte ont i kroppen efteråt är man inte mänsklig, han vet hur man gör så att säga.
3. Vem är den minsta hästen du ridigt?
Korven eller Lilla my, båda är shettisar iaf.
4. Vem är den största hästen du ridigt? Urchin eller Lady beauty
5. Vem är den häst du tog grönakortet på? Charlie
6. Vem är den häst du tävlade först i dressyr? Fixo
7. Vem är den häst du tävlade först i hoppning? Lola
8. Vem är den häst du tog din första placering med? Lola, 2a
9. Vem är den häst du tog din senaste placering med? Miss Snowball, 2a UmeåRF
10. Vilka hästar har du tävlat i lag med? Lola(jag), Gem(Johanna), Dolittle(Sofia) och Savannah(Rebecka)

Antingen eller:
Häst
- Ponny
Jag har aldrig tävlat ponny
Dressyr - Hoppning
Tävlar i hoppning och tycker det är roligast
Utomhus tävling - Inomhus tävling
Gillar egentligen båda två, men utomhus innebär sommar^^
Satsa för seger - Fis rida
Citerar Åsa: "Vinna eller försvinna"

Säkerhetsväst - Utan
Jag råkar vara vädligt svankryggad...
Vitt schabark - Personlig färg
Marinblått..
Ridstövlar - Chaps
Det är snyggare och skönare
Spilta - Box
Box är alltid trevligt, står dock i spilta på tävling
Spån - Halm
Lättare att ha och göra med..
Räcke - Oxer
Kan inte bestämma mig
Kompisar i hage - Ensam i hage
Så länge hästar kan stå med andra och må bra ser jag det som en självklarhet
Sandbana - Grusbana
Har en kärlek till hemmabanan på grus.

18 december

Kom nyss in från dagens ridtur. Som sagt så var det kondition som stod på schemat. Gick riktigt bra men Flisan har sina småsöta försök att vilja vända i skritten för att hon kanske tycker det är tråkigt att skritta men så fort man sätter till sänkeln så vill hon framåt igen. He-he söt tjej. Nu ska hon bara få varva ner innan jag går ut igen och ger dem kvällsmaten.

17 december

Idag så pallrade jag mig ut i stallet vid kl 14.00 efter att upptäkt att jag försovit mig och därmed missat hela skoldagen. Aja, då får jag väll rida i solljus i alla fall. Men så blev inte fallet. Efter att jag hade mockat så fick jag för mig att städa i stallet. Rensade bland borstar, sopade riktigt över allt, sorterade sadlarna, rullade upp grimskaft, vek om täcken osv. Sedan hör jag hur det börjar knastra som om de skulle ha varit råttor inne på toan. Så jag öppnar dörren och där sitter den feta katten och har gluffsat hål i kattmat förvaringen. Hade väll inte brytt mig så mycket om det inte varit så att katten redan är på tok för fet. Så jag tog en plastburk med skruvlock och stoppade ner maten där. På locket står det numera "KATTMAT (för ditt eget bästa)" menat åt katten då. He-he han måste hata mig. Sedan när jag var klar med allt städande så insåg jag att jag var för trött för att rida så de sköt jag upp tills Lina kom med sin varmblodsvalack, dom ska stå uppstallade hos oss nu ett tag, kommer nog bli kul. Sen när dom hittat in i stallet så tog jag och Flisan oss ut på en tur i skogen. Blev mycket jobb med övergångar i gångarterna men samtidigt ett väldigt lugnt pass, ty imorgon är det konditionsträning som står på schemat. Jag är riktigt nöjd efter dagens pass för hon la sig i en bra och trevlig form som höll sig nästan över hela passet. Bra, bra!


Bild från då vi var och hopptränade den 12/12,
nyduschad och småkär i Bernhard=)

16 december

Har inte bloggat på två dagar vilket beror på att jag haft mycket i skolan igen. Under dessa två dagar så har jag inte ridit henne utan bara kollat igenom och allt annat som hör till. Idag däremot så har vi varit ute på en konditionstur i hela -18*C. Burr så kallt det var. Tur så var hon väldigt fin dock lika framåt som vanligt och ville helst bara fortsätta när jag skulle sakta av. Men jag fick min vilja igenom så det gick bra.

13 december

Dagens passa vart en skogstur bort över heden, dvs den längre tillgängliga sträckan på vintern. Vi värmde upp med mycket växlingar mellan gångarterna sen blev det lite kondition mitt i och avslutade med trav en lite längre bit och såklart skritt hem. Funkade faktiskt bra och hon har fortfarande mycket engergi trots att vi hoppade igår, men det är ju bara bra. Imorgon blir det nog en lugn dag för att kunna konditionsträna på tisdag, nu jäklar ska vi igång igen.


bild från vännäs rf lokala hopptävling mycket tidigare i år..

12 december, ge mig en ny hoppsadel?

Hoppningen gick kanoners, fy så kul det var. Vi skrapade ihop en liten bana som man kan göra till en evighetsbana, dvs. när man kommit över sista hindret går det komma på första direkt igen. Vi började väldigt lugnt hoppade fram på de mindre hindrena och studsen några gånger. Sen red vi banan med det högsta hindrena på 90. Gick riktigt bra med sjukt taggat häst och allt, många bockspårng som inte vart fångade på videon. Bara kul. Sen kände både jag och Angelica att vi ville höja lite så vi la upp kombinationen på 1m och svarta oxern på 110 och den turkosa hamnade på 115 om jag inte har helt fel?. Även det gick riktigt bra, hade lite dålig energi i galoppen dock, men det gick ju bra ändå! Så man ska inte sura över spilld mjölk. Det gick ju ändå hur bra som hellst! 




Här är banan:
När vi höjde valde vi att enbart hoppa 3a, 3b, 2 och 6.

och här är filmen:























10 december

Nu är jag tillbaka från min bloggtorka. Kanske inte kommer vara så jätte aktiv just nu då det är så mycket i skolan men jag skal försöka i alla fall. Idag har jag nämligen fått bort en stor del, dvs jag har körkort nu!

Under min så kallade bloggpaus har Flisan inte gått några hårda pass över huvudtaget. Har blivit mycket vila. När jag har ridigt så har jag mest fokuserat på ställa, böja, forma och framför allt lydnad. Sen eftersom jag känner att under den tid vi fokuserat mest på lydnaden så kommer jag fortsätta med att jobba extremt mycket med växlingar mellan gångarterna.

Idag så har vi varit ute på en ridtur i den stora mörka skogen, blev mycket omväxlingar i gångarterna. Dock en kortare sträcka eftersom jag var så slut efter skolan och allt kring körkortet. Nu saknas det bara lite transportkörning med pappa sen så kan jag åka in och träna mer på ridhuset, vilket kommer bli kanoners.

Jag brukar ju aldrig riktigt avslöja mina planer i förväg, men nu är jag så fruktansvärt peppad. På lördag ska vi in och hoppa, vilket vi inte gjort på säkert 2-3 veckor. Helt sjukt vad skolan tar tid av livet. Men då ska vi i alla fall hoppa lite bana/kontroll övningar. Kommer bli jätte bra lägger ut skissen på lördag sen kanske några kort om jag har tur!

Ojj så luddigt det blev, men men! :)

.

RSS 2.0