Hoppilopp

Idag så har vi meset tagit det lungt hoppade lite gran på ett enkel hinder som först var en sax och sedan blev en maxad oxer på 0,90. Hon hoppade hur bra som helst och bjöd jätte trevligt. När hindret blev en oxer hade hon full fokus och riktigt sög tag i hindret och var lätt i framkärran flera språng före hindret. Duktig flicka, var riktigt trevliga och luftiga språng idag. Inte så många men de få det blev vart super bra!

Nu har vi anmält resterande av årets lokala tävlingar och kommer att bli:
Umeå RF 17/10(söndag) 1m bed A:0/A:0 och 1,10m bed A:0/A:0
Skellefteå RK 24/10(söndag) 1m bed A:0/a:0 och 1,10m bed A:0/A:0
Luleå RK 30-31/10(lördag&söndag) 0,90 bed A, 1m bed A:0/A:0 30 sek, 0,95 bed A:0/A:0 30 sek och 1,05 bed A:0/A:0


(bild från vår första tävling tsm)

Hööh

Drömde en mardröm om att hag tävla dressyr och väl inne på den konstigt placerade tävlingsbanan så försvann hästen under mig. Eller de va som att hon var kapad vid knäna/haserna bak, bläää! Tur att de inte är jag som tävlar idag. Nu ska jag iväg och peppa Angelica. ;)

Regn,regn, regn

Igår så fick Flisan vila eftersom hon gick rätt hårt dagen innan. Blev dock under håll med lite massage och sen for jag ut och rasta busplankan(Cittra). Från början bocka hon av sig lite grann, stabil men inga mäktiga bockningar, bara lite bus. Sen vart det en hel del travande, då hon får välja själv om hon vill trava eller galoppera när hon har en sadel på ryggen. Men eftersom hon inte haft en sadel på ryggen på länge så var hon riktigt stadig i traven och ökade gärna och stadigt. Sen gick det även skritta hem på lång tygel utan kontakt, riktigt impad! 

Vad jag och Flisan hittar på idag får jag ta och uppdatera senare. :)

Lösgörande + kondition

Måndag: For vi enbart ut en kort sväng i skogen för att lösgöra och röra på benen efter söndagens styrketräning. Fungerade bra och hade dessutom inget bett i munnen på henne.

Tisdag: Idag for vi ut och konditionstränade lite grann. Gick rätt bra det med förutom att hon blir så jävla taggad och de kryper i hela kroppen på henne. Måste säga att jag är sjukt nyfiken på hur snabbt damen kan springa, ty hon är helt klart den snabbaste hästen jag suttit på. Någon dag innan snön kommer så ska vi kolla det med en hundpejl som vi helt enkelt fäster på mig och sen kan pappa se i sin mobil hur fort hon går. Fast han tror inte alls att min älskling är snabbare än våran travare, vilket jag vet att hon är. Men vi får se.

Gymnastik

Igår var jag och Angelica in och hopptränade våra ädla springare. På schemat stod gymnastik, vilket det också blev. Vi byggde en linje efter en långsida bestående av sju hinder:

Från vänster: Räcke-två galoppsprång-räcke-ett galoppsprång-sax-räcke-sax-ett galoppsprång-räcke-två galoppsprång-räcke.
Fungerade riktigt bra, vi la hindren på 70 cm och saxarna lite lägre. Riktigt nyttig övning för speedade hästar och hästar i allmänhet egentligen eftersom det är stärkande. Vi började med att hoppa fram på ett voltspår över de hinder som är ytterst sedan rida på en diagonal över andra vitsvarta och det grönröda, även dessa hoppades utåt. Linjerna gick sen riktigt bra, hon var lite väl taggad men löste det bra ändå. Sedan avslutade vi med att hoppa snett över vitsvarta och grönröda från spåret. Tummen upp!

Nästa gång ska vi hoppa någon typ av kontrollbana, vi får se vad det riktigt blir. =)


Älskade hjärtat, 110 på SURF.

Tävling på SRK-filmen

Bilder^^


Flisan^


Casper^

Nya hindermaterial

Bilder kommer inte förrän på fredag men RIP till: nya blå, regnbågs, italien, rödvitgula, blåa med små gula fält, vitblågula, gamla gröna, nya gröna, vita med ljusblå triangel och röda plastmuren, tror de va allt. Säg sedan hej till: Vägmärkeshindret(inte fått namn ännu), Havet, Sverigehindret/-n, glasshindret, trämuren, nya polka,  Jofa(Jump of fame), grå triangeln och blåleran^^. Vi har även målat på KDRF-hindret och ros så de är riktigt fräääscha.

Justja vi har även ett till ogjort: hejdå nya gröna hej= ? ;)

Skellefteå Ridklubb

Har varit och tävlat även denna helg. Dock så tävlade jag 0,80 och 0,95, eftersom min fina älskling varit så duktig och tävlat rätt mycket den senaste tiden. Menar: enbart i år har hon plockat hem fyra blågula, inte illa pinkat! Så dagens tävling gick bra, samtidigt som jag är jätte sur på mig själv för missen jag gjorde i 0,95an.

0,80: Red fram, allt kändes bra och jämnt på min pigga springare. Starten vart fördröjd eftersom det var fel på ljudanläggningen och det tog ett tag innan dom insåg det i domartornet. Efter att ha kommit in på banan så flöt allt på jätte bra förutom att hon hade en tendens att krypa lite nära. Men inget pet och inget stopp, så det vart en felfri runda och blågul rosett på det. hihi^^

0,95: Red fram inne i manegen klapprade sedan iväg till framhoppningen där det gick väldigt bra bortsett från ett nedslag i oxern för att hon helt enkelt vart för taggad. Sedan inne på banan flöt allt på jätte bra. Hon var jämn och fin och lyssande riktigt bra på mina förhållningar. Hoppade genom hela banan med ett nedslag på sista hindret i grunden. Som var en vinkelsväng från en oxer till ett "dolt räcke". Hade jag bara ridit igenom svängen bättre så hon fått vara mer beredd på hindret hade bommen legat kvar.. men sånnt man lär sig av, hoppas jag. Fröken var i alla fall jätte duktig.

Tror att martingalen inte är någon dålig idée eftersom hon inte kastat med huvudet en enda gång som hon brukar göra för att komma undan förhållningar. Eller om det kan bero på bettet(tredelat m. fasta ringar), i alla fall så funkar hon jätte bra på den kombinationen.

Nu har vi tre lokala tävlingar kvar: Umeå, Skellefteå RK och Luleå. Varav vi planerar att göra en av de tävlingarna till ett meeting. Till Umeå åker jag och Angelica iväg som vanligt och vi tar med oss Nina(?) och Line som hästskötare, vilket funkar super bra! Blir troligtvis 1m och 110m för mig om planerna håller. Sedan SRK ohar vi inte hunnit planera så mycket till eftersom inte proppen kommit. Sen Luleå så blir det eventuellt Nina som tävlar istället för Angelica, vilket innebär att vi får Angelica som hästskötare=Super!!.



UNDERBARA HÄST

Mitt allt, min älskade, högre än himlen! <3
<3Miss Snowball<3




Södra Umeå Ryttarförening

1 m:

Tösen var riktigt laddad och jag red en för lång sväng mot tvåan vilket ledde till att hon blev lång och drog ner en bom. Annars gick hon jätte bra!


1,10 m:

Våran andra start i 110, första inträffade på en stodag så vi fick nöjja oss med att komma över första hindret. Idag däremot gick hon riktigt riktigt bra. Nedslaget på trean kom eftersom hon tittade till på hindret just före och, ja lite miss i planeringen om man ska säga så. Sedan flöt hela banan på superbra, tyckte att hon löste kombinationen riktigt bra med tanke på att hon kom stort in och trippeln togs jätte jämnt. Sedan nedslaget på sista hindret kom för att jag red en dålig väg som i sin tur ledde till att hon sköt ut bogen. Hoppar ändå och ett nedslag till. Men rackarns så fin hon är!

.

RSS 2.0