Tävlingsdag

Har precis landat inne efter att ha varit iväg och tävlat 0,95 och 1,05 i Piteå, gick väll inte bäst men det gick ändå jätte bra.

0,95:
Hoppade fram inget pet, inget stopp utan allt bara stämde bra. Kom in på banan red igenom alla hinder med en del halvroliga språng och när det väl kom till omhoppningen gick de fortfarande super. Tills jag kom till sista hindret och släppte allt på henne flera meter innan hindret vilket slutade i en rivning. Men allt kändes jämnt och fint, trots lite knasiga men mjuka språng så var balansen med hela tiden => inga dunsar i sadeln eller ryck i munnen, vilket gillas.

1,05:
Hoppade fram lite, även denna gång stämde allt bra, väl inne på banan fick jag för mig att ta ut svängen för mycket eftersom det såg ut som att de skulle släppa där alla andra ridit, inget jag skulle ha gjort dock så ett stopp på ettan och ett "vänta" eftersom hon petade ner hela framkanten. Bytte och provade rida på i vänster varv, vart inte heller bra ett stopp och ett till vänta eftersom hon petade ner den understa bommen på ena sidan. Red an ettan igen och denna gång ur höger varv och där alla andra ridit, gick självklart jätte bra och resten av banan flöt på som en dans, inte ett ända pet, inget stopp inget nått. Allt gick skitbra!

Nu ikväll ska jag och Angelica försöka planera vilka tävlingar det kommer att bli i Augusti.

Min svaga sida: sluta rida mot sista hindret (måste jobbas på, ska nog börja tänka att jag ska hoppa ett hinder till efter det sista.(som Anna sagt till mig många gånger tidigare.))
Min starka sida: balans och följsamhet.

Lite kul att en ryttare faktiskt kom fram och pratade med mig efteråt. Hon sa att jag borde tänka mer på att rida bestämt redan mot första hindret, eftersom att sedan när jag red resterade delen av banan så flöt allt på jätte bra och hon berömde även Flisans hopphjärta och sa att om jag börjar tänka på det så kommer det enbart ge bra resultat. Hon har rätt, gillar ryttare som gör som hon, dvs: kom fram och pratade med mig och var faktiskt riktigt trevlig utan att verka överlägsen.

Vet inte om någon läser min blogg just nu men i alla fall en fråga till dom som gör det:
Är det bara jag som faktiskt glömmer bort vilka vägar jag rider efter att jag hoppat?



Kommentarer
Rebecca

Hej! Fin blogg, följa varandra på bloglovin? :)

2010-07-10 @ 11:14:27
URL: http://minchrissan.blogg.se/
Therese Jensen

Följa varandra i bloglovin ? :)

2010-07-11 @ 14:15:57
URL: http://theresehastblogg.blogg.se/
Sätilaryttaren Emma- En glimt av mitt hästliv :D

Hejsan :D

Jag kör veckans läsare på bloggen och det hade varit kul om du ville vara med :) Läs mer här: http://satilaryttaren.blogg.se/2010/july/veckans-lasare-d.html

2010-07-11 @ 18:27:13
URL: http://satilaryttaren.blogg.se/
Rebecca

Tävling i bloggen! Var gärna med :) http://minchrissan.blogg.se/2010/july/vinn-handskar.html

2010-07-13 @ 16:03:46
nina

sv; svenskt varmblod är i princip samma sak som svenskt halvblod och varblodig travare då dom alla har samma gener :D

hur vet ni det?;P

2010-07-13 @ 21:21:56
URL: http://gullecasper.blogg.se/
Linnéa

Jag brukar glömma bort hur banan gick direkt jag hoppat klart :P

2010-07-14 @ 23:22:45
URL: http://jonasjoochjag.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

.

RSS 2.0