Årets tävlingssäsong

I början av året så kom vi igång med tränandet väldigt sent eftersom hon fått ett ganska ordentligt balltramp samt ett sår över knäet. Tog sin tid men hon fick läka ihop och våran första start vart på Skellefteå RK i spöregn. Minns att jag var så grymt otaggad och tjatade om att stryka. Men de gick ju bra iaf:


Tävlingssäsongen fortsatte, vi tränade för att ta oss upp på 110. Startade den på våran hemmatävling på kdrf, på en riktigt dålig dag. Fröken va nämligen jätte stoig och ville inte hoppa alls => utesluten i båda klasserna. Fortsatte träna startade i Umeå  med ett pet i 1m och en uteslutning i 1,05 eftersom vi fick världens missförstånd och hon var på tok för övertaggad och bjöd på allt som stod på banan. Trots resultatet var hon sjukligt fin. Sen vart det kort sommaruppehåll på tävlingarna och vi fortsatte träna. Har alltid tyckt att hon får bäst när hon får hoppträna regelbundet en gång i veckan. Sen var det dags för start igen. Denna gång i  Vännes. Gick hur bra som helst, drog hem två blågula rosetter:

Fortsatt startade vi på Södra Umeå RF, gick även det rätt bra trotts tre pet fördelade på två klasser. Det vart våran andra 110 runda och det gick ändå riktigt bra, första petet kom för att hon vart för djup i formen, fick upp henne, hon tittade till på hindret, vart spänd men hoppade ändå och andra petet för att jag slarvade med vägen och hon petade bogen:

Sen fortsatte tävlingssäsongen med några tävlingar till en blågul från SRK och från Luleå. Sen vart det inte riktigt några fler placeringar eftersom jag inte varit på min topp under höst/vinter kanten. Men älskade hästen har kämpat på bra ändå, klarat sig runt yttligare en 110 trots att jag red som en kratta. Vi har tävlat maskeradhoppning och gjorde bästa rundan bland både hästar och ponnys.

Vad har mer hänt 2010?
Vi har utvecklat vårat band: tillsammans är vi oslagbara.
Bytt bett: från tredelat tränsbett till tredelat eggbett med fasta ringar. Vilket blir en lugnare konakt eftersom ringarna inte snurrar.
Skaffat martingal: Hon vart lugnare med huvet => vi får jämnare rundor och kontakt.
Plockat fem blågula: Duktig flicka.
Debuterat 110: tre gånger med blandade resultat, nu satsar vi hårt på 2011.
Tränat hoppa snett över hinder: Bättre kontakt och jag har fått mer koll på bogarna.
hmm kommer säkert komma på nått i efterhand, men de får vara.

Avslutar med en bild på världens finaste häst:


Kommentarer
Anna

Ser fint ut! :)

2011-01-01 @ 19:31:50
URL: http://mylifeasfitch.blogg.se/
FRIDA VIKTORSSON - VINN EN RYKTVÄSKA - bloggeventet Eurohorse 2011 goodiebags & hästbloggare

din häst är skit snygg :D

2011-01-21 @ 18:50:03
URL: http://fridaviktorssons.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

.

RSS 2.0