6 januari

Har inte bloggat på två dagar nu då jag inte haft så mycket att skriva. I alla fall mina planer har spruckit totalt. Den femte fick tösabiten stå, vilket inte jag tyckte gjorde så mycket eftersom hon före det gått hyffsat hårt två dagar i rad. Sedan fick hon även stå idag då jag gått och varit halvdöd och frusen, kanske håller på at bli sjuk? Sen så var det inte så frestande att ta sig en ridtur i de kalla -25. I morgon ska vi i alla fall ut vid 11.00-12.00 någon gång sedan ska jag troligtvis följa Angelica till SRK då hon ska rida kurs. Den kursen som jag hade halvtänkt kolla om det fanns plats kvar på. Men jag låter det vara tills hon har slutat vara så stoig och åker in och hoppar på lördag istället.

Passar på att lägga in två citat till från samma bok som förra gången:
"Iakttagelse under ryttare
När ryttaren sitter upp: Hästen reagerar så snart den känner ryttarens vikt i stigbygeln. Vad betyder det? Ortspetsarna/stigbygelkramporna sticker hästen i ryggen.(Sadeln passar inte/är för dålig)
När ryttaren sitter i sadeln: Hästen reagerar mer eller mindre häftigt när ryttaren sitter i sadeln. Antingen sänker den ryggen eller också spänner den ryggen och/eller trycker upp den kraftigt. Vad betyder det? inflammerad muskulatur, dåligsadel, för tung ryttare, annan orsak"


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

.

RSS 2.0